Cozonac cu branza

de Dea_Dea in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 4826 vizualizari

 

Un cozonac tare bun si tare apreciat de ai mei!

 

INGREDIENTE

ALUAT:(2 cozonaci)

  • 300 ml lapte
  • 2oua
  • 15 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 700-800 gr faina
  • esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri gris
  • 1 ou

UNGERE:

  • apa, zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Aluatul:


Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


UMPLUTURA:


Se amesteca toate ingredientele la un loc.


Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.


Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.


Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.


POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate umple cu nuca , sau mac , sau cu orice doriti

2

In loc de faina cu care se intinde , se poate folosi ulei .

3

In loc de uleiul din aluat putem folosi unt topit sau untura.

4

Se poate unge cu ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:05

adica pasca este delicios ce ai facut acolo

Dea_Dea 1

15.05.2013, 18:07

Nooa Andreea eu nu am facut pasca eu ii zic cozonac , sau placinta cu branza

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 11:25

foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:01

Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza

de Rocsi 9

ieri la 18:34

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza de vaci