Cozonac cu branza

de Dea_Dea in Dulciuri, 15 Mai 2013 | 3842 vizualizari

 

Un cozonac tare bun si tare apreciat de ai mei!

 

INGREDIENTE

ALUAT:(2 cozonaci)

  • 300 ml lapte
  • 2oua
  • 15 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 700-800 gr faina
  • esenta rom
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei

UMPLUTURA:

  • 500 gr branza dulce
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri gris
  • 1 ou

UNGERE:

  • apa, zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Aluatul:


Maiaua se face din 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingura de faina, se apesteca bine, se acopera si se lasa la dospit la caldura (30 min).Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, sarea, esenta de rom, si se adauga laptele. Se incorporeaza maiaua,coaja de lamaie, iar apoi faina, se face aluat. Se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza in aluat si se framanata pana se desprinde de pe vas.La final se adauga uleiul treptat si se framanata pana se incorporeaza. Se presare cu un pic de faina si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.


UMPLUTURA:


Se amesteca toate ingredientele la un loc.


Cand aluatul este dospit il impartim in doua. Se presara masa cu faina si se intinde foaie cu sucitoarul, se umple cu jumatate de compozitie de branza se ruleaza si se pune in tava.


Se mai lasa la dospit inca o data pana isi dubleaza volumul, se unge cu apa si se presara zahar.


Se da la cuptorul preincalzit la foc mic 15 min, iar apoi 45 min la foc potrivit.


POFTA BUNA!!

 

TIPS-URI

1

Se poate umple cu nuca , sau mac , sau cu orice doriti

2

In loc de faina cu care se intinde , se poate folosi ulei .

3

In loc de uleiul din aluat putem folosi unt topit sau untura.

4

Se poate unge cu ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (32)

CookieMonster 1

15.05.2013, 18:05

adica pasca este delicios ce ai facut acolo

Dea_Dea 1

15.05.2013, 18:07

Nooa Andreea eu nu am facut pasca eu ii zic cozonac , sau placinta cu branza

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 11:25

foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!