Cozonac cu ciocolata

de gaby_gabytza in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 1408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 ou
  • 60 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • coaja rasa de portocale
  • zeama de portocala
  • Umplutura
  • nutella
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata:

Amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de portocala, drojdia, facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile amestecate cu oul batut putin, zeama de portocala.

Laptele il amestecam cu untul moale la temperatura camerei, uleiul si adaugam treptat peste faina, ramantam o coca nelipicioasa si elastica (la final eu am framantat coca cu 100 ml ulei 10 minute). Acoperim si lasam la crescut 1 ora.

Dupa care impartim coca in 2 si intindem cate o foaie dreptunghiulara si o ungem cu nutella(la temperatura camerei), o rulam cat mai strans si repetam si cu a 2 bucata.

Impletim amandoua suluri si asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si mai lasam 30 minute la dospit.

Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si zaharul vanilat si dam la cuptor pana se rumeste frumos la foc mic spre mediu

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

05.05.2013, 11:34

Ce bunatate pufoasa

Lau 1

05.05.2013, 13:11

ce bine arata

gaby_gabytza 1

05.05.2013, 13:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri de vanilie cu gem de caise