Cozonac cu multa nuca de post

de Rocsi in Prajituri, 10 Dec 2010 | 4948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 3 linguri margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • coaja de portocala 
  • 1 cub drojdie(25 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 strop colorant galben
  • 1 kg si 100 gr faina
  • umplutura:
  • 1 castron plin cu miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lapte de soia pentru inmuiat
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • sirop:
  • 1 lingura zahar
  • jumatate cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu multa nuca de post:

Aluatul:


mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste.


adaugam apa minerala.


apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar.


punem si coaja de portocala,esenta si colorantul.


le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam faina treptat ,pana ce acesta devine nelipicios.


dupa ce l-am framantat bine il lasam la dospit la loc cald si acoperit.


pregatim umplutura:


dam miezul de nuca pe masina.


apoi il amestecam cu esenta,zaharul vanilat,cacaoa,zaharul pudra iar la urma lapte de soia,atat cat este necesar,pana cand nuca este inmuiata suficient.


presaram pe masa de lucru niste faina.


rupem o bucata aluat,il intindem cu sucitorul,il ungem cu multa crema apoi il rulam.


tavile de cozonac(mie mi-au iesit 2 cozonaci) le ungem cu putin ulei si le punem hartie de copt.


asezam cozonacii rulati in tavi.


ii mai lasam 15 minute la crescut si in tava.


facem siropul:


punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei.


il lasam pe foc pana se topeste zaharul,apoi il dam deoparte.


ungem cozonacii bine,cu acest sirop si ii dam la cuptor,dar sa fie preincalzit.


ii lasam la foc potrivit pana ce sunt copti.


cand sunt gata,ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.


pofta buna!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu multa nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

miremirc 1

22.03.2011, 10:55

Foarte pufos cozonacul tau rocsi ! Bravoo!

Lau 1

22.03.2011, 11:08

bunnnnnnnn

Rocsi 1

22.03.2011, 20:03

elena,miremirc,lau va multumesc..nici nu ziceai ca e de post asa bun era..nuca nu prea se leaga bine ,ca nu pun albus,dar iese foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!