Cozonac cu multa nuca de post

de Rocsi in Prajituri, 10 Dec 2010 | 7721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 3 linguri margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 cana si jumatate apa minerala
  • coaja de portocala 
  • 1 cub drojdie(25 gr)
  • 1 esenta vanilie
  • 1 strop colorant galben
  • 1 kg si 100 gr faina
  • umplutura:
  • 1 castron plin cu miez de nuca
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • lapte de soia pentru inmuiat
  • 2 linguri cacao
  • 5-6 linguri zahar pudra
  • sirop:
  • 1 lingura zahar
  • jumatate cana apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu multa nuca de post:

Aluatul:

mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste.

adaugam apa minerala.

apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar.

punem si coaja de portocala,esenta si colorantul.

le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam faina treptat ,pana ce acesta devine nelipicios.

dupa ce l-am framantat bine il lasam la dospit la loc cald si acoperit.

pregatim umplutura:

dam miezul de nuca pe masina.

apoi il amestecam cu esenta,zaharul vanilat,cacaoa,zaharul pudra iar la urma lapte de soia,atat cat este necesar,pana cand nuca este inmuiata suficient.

presaram pe masa de lucru niste faina.

rupem o bucata aluat,il intindem cu sucitorul,il ungem cu multa crema apoi il rulam.

tavile de cozonac(mie mi-au iesit 2 cozonaci) le ungem cu putin ulei si le punem hartie de copt.

asezam cozonacii rulati in tavi.

ii mai lasam 15 minute la crescut si in tava.

facem siropul:

punem 1 lingura de zahar la caramelizat si il stingem cu ulei.

il lasam pe foc pana se topeste zaharul,apoi il dam deoparte.

ungem cozonacii bine,cu acest sirop si ii dam la cuptor,dar sa fie preincalzit.

ii lasam la foc potrivit pana ce sunt copti.

cand sunt gata,ii scoatem si ii lasam sa se racoreasca.

pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu multa nuca de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

miremirc 1

22.03.2011, 10:55

Foarte pufos cozonacul tau rocsi ! Bravoo!

Lau 1

22.03.2011, 11:08

bunnnnnnnn

Rocsi 1

22.03.2011, 20:03

elena,miremirc,lau va multumesc..nici nu ziceai ca e de post asa bun era..nuca nu prea se leaga bine ,ca nu pun albus,dar iese foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Islere