Cozonac cu nuca (de post)

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 4328 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 550 g faina
  • 100 ml ulei
  • 280 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingurita cacao
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca (de post):

Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.

Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.

Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de maini.

Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 bucati, si intindem fiecare bucata intr-o foaie.

Punem nuca macinata amestecata cu zaharul si nesquik-ul, rulam strans apoi impletim in 2.

Punem cozonacelul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, si mai lasam 20 de minute la crescut.

Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

Cand scoatem cozonacul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu mire.

Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Hencleș, adică niște cozonac săsesc