Cozonac cu nuca (de post)

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Apr 2013 | 2665 vizualizari

 

By Miha

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 550 g faina
  • 100 ml ulei
  • 280 ml suc proaspat de portocale
  • 3 linguri zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Umplutura:
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingurita cacao
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca (de post):

Intr-un vas punem faina cernuta, drojdia uscata, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.


Treptat adaugam sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.


Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 5 minute) si nu se mai prinde de maini.


Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in 2 bucati, si intindem fiecare bucata intr-o foaie.


Punem nuca macinata amestecata cu zaharul si nesquik-ul, rulam strans apoi impletim in 2.


Punem cozonacelul intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt, si mai lasam 20 de minute la crescut.


Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste si trece testul scobitorii.


Cand scoatem cozonacul din cuptor il ungem cu putina apa amestecata cu mire.


Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

17.04.2013, 15:13

multumesc pt observatie Lavi!

Angelina_Elena 1

17.04.2013, 15:13

multumesc Cris!

CookieMonster 1

17.04.2013, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu Fanta (de post)