Gomboti cu prune

de amalia01 in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 3269 vizualizari

 

 Violete, aromate,

    Dulci rasfaturi parfumate,

      Hop cu ele-n preparate!

             Ce sa fie? Ghicesti oare?
Versuri si un desert delicios pentru "Ziua in care imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune bine copate
  • 300 g zahar
  • 500 g cartofi
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • 100 g pesmet
  • 150 ml ulei
  • 2l apa
  • sare
  • scortisoara

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.


Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar .


Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.


Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare.


Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.


Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.


Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.


Servesti imediat dupa ce ai presarat putina magie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (13)

CiofuMonika 1

16.06.2017, 17:46

Așa îmi făcea si mama!

barizoana 1

19.06.2017, 11:24

Mmmmm deliciosi multa bafta Amalia

MarilenaMari 1

17.07.2017, 13:34

yamiii bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune