Gomboti cu prune

de amalia01 in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 812 vizualizari

 

 Violete, aromate,

    Dulci rasfaturi parfumate,

      Hop cu ele-n preparate!

             Ce sa fie? Ghicesti oare?
Versuri si un desert delicios pentru "Ziua in care imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune bine copate
  • 300 g zahar
  • 500 g cartofi
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • 100 g pesmet
  • 150 ml ulei
  • 2l apa
  • sare
  • scortisoara

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.




Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar .




Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.




Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare.




Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.




Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.




Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.




Servesti imediat dupa ce ai presarat putina magie.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

CiofuMonika 1

16.06.2017, 17:46

Așa îmi făcea si mama!

barizoana 1

19.06.2017, 11:24

Mmmmm deliciosi multa bafta Amalia

MarilenaMari 1

17.07.2017, 13:34

yamiii bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune