Clatite cu lapte acru si ghimbir

de mihaelar63 in Dulciuri, 4 Iun 2014 | 2939 vizualizari

 

Poza finala nu este. Ca nu am mai avut timp sa fac. Pana am mers pe balcon si am spalat vasele folosite, clatitele s-au topit. Fiul meu si prietenul lui sunt raspunzatori :D. Si erau mai multe de 20!!! Am ales sa folosesc ca arome ghimbirul si turmericul. Acestea sunt foarte versatile, se potrivesc atat la dulciuri cat si la mancarurile cu carne sau orez. Sunt multumita de rezultat si am sa le mai folosesc in dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 2 cani lapte acru[ pus laprins doua zile]
  • 1 cana lapte dulce
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu .
  • 1/2 lingurita pudra turmeric
  • sare
  • 100 ml ulei
  • aprox. 500 gr faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu lapte acru si ghimbir:

Intr-un castron incapator se bat ouale cu ingredientele lichide .

Adaugati mirodeniile si sarea .Amestecati cu telul sau mixerul.

Incorporati uleiul treptat .

La sfarsit adugati faina alba si amestecati pana obtineti un aluat semi-lichid de consistenta unei smantani mai subtiri .

In tava de clatite non-aderenta si incalzita puneti doar la inceput cateva picaturi de ulei .

Turnati un polonic de compozitie in tigaie . balansati tigaia ca compozitia sa se intinda uniform. Cand vedeti ca incepe sa se inchege4 o intoarceti si o prajiti si pe partea ceialalta [ cu ajutorul unei spatule subtiri ]

Serviti clatitele calde cu dulceata preferata .

TIPS-URI

1

Incorporati uleiul in aluatul de clatite . El se va elibera uniform si clatitele nu vor fi prea unse .

2

Folositi o tigaie non-aderenta . Doar la inceput e nevoie sa puneti cateva picaturi de ulei .

3

Nu este nevoie sa stingeti bicarbonatul , el va face reactie in contact cu laptele acru .

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu lapte acru si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite Ana Lugojana