Cozonac cu nuca si nesquik

de Angelina_Elena in Dulciuri, 8 Mai 2013 | 1387 vizualizari

 

By Divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 cozonaci avem nevoie de:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 250 g margarina rama (1 pachet)
  • 200 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata (2 cubulete)
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 5 lingur nesquik
  • Pentru uns cozonacii inainte de a-i baga in cuptor:
  • 1 oua
  • Pentru uns cozonacii dupa ce s-au copt:
  • 1 ceasca apa
  • 3 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si nesquik:

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut.


Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute.


Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful de sare si ouale.


Punem restul de lapte la incalzit, apoi punem maiaua peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.


Cat timp framantam aluatul punem margarina sa se topeasca.


Turnam apoi margarina topita si framantam aluatul pana ce margarina s-a incorporat complet iar aluatul nu se mai lipeste de maini.


Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop si il tinem la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Nuca macinata o amestecam cu zaharul si nesquik-ul.


Impartim aluatul in 3 bucati egale, apoi impartim fiecare bucata in 2.


Pe masa de lucru infainata intindem fiecare bucata de aluat.


Peste fiecare bucata de aluat intindem un strat de nuca macinata.


Rulam cu grija aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca.


Impletim cozonacii in 2.


Procedam la fel si cu aluatul pentru ceilalti 2 cozonaci.


Punem cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa creasca inca 20 minute.


Ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preincalzit pana se rumesc frumos deasupra(40-45 de minute) .


Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu apa amestecata cu zaharul.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Margarina topita NU trebuie sa fie fierbinte, ci calduta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

LadyCrs 1

09.05.2013, 12:16

Imi place!

Angelina_Elena 1

09.05.2013, 12:37

Rocsi, ma bucur mult ca iti place! E foarte bun, aromat si foarte pufos!

Angelina_Elena 1

09.05.2013, 12:38

Cristina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios