Cozonac cu nuca si nesquik

de Angelina_Elena in Dulciuri, 8 Mai 2013 | 3785 vizualizari

 

By Divainbucatarie

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 cozonaci avem nevoie de:
  • 1 kg de faina
  • 500 ml lapte caldut
  • 250 g margarina rama (1 pachet)
  • 200 g zahar
  • 50 g drojdie proaspata (2 cubulete)
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 5 lingur nesquik
  • Pentru uns cozonacii inainte de a-i baga in cuptor:
  • 1 oua
  • Pentru uns cozonacii dupa ce s-au copt:
  • 1 ceasca apa
  • 3 lingurite zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si nesquik:

Prima data ne ocupam de maia. Intr-un bol mic punem drojdia sfaramitata, o lingurita de zahar, o lingura faina si putin lapte caldut.

Amestecam usor si lasam sa creasca 10-15 minute.

Intr-un vasul pentru framantat punem faina cernuta, esenta de rom,coaja rasa de portocala, zaharul, praful de sare si ouale.

Punem restul de lapte la incalzit, apoi punem maiaua peste faina si incepem sa framantam adaugand treptat laptele.

Cat timp framantam aluatul punem margarina sa se topeasca.

Turnam apoi margarina topita si framantam aluatul pana ce margarina s-a incorporat complet iar aluatul nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop si il tinem la loc cald pana isi dubleaza volumul.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si nesquik-ul.

Impartim aluatul in 3 bucati egale, apoi impartim fiecare bucata in 2.

Pe masa de lucru infainata intindem  fiecare bucata de aluat.

Peste fiecare bucata de aluat intindem un strat de nuca macinata.

Rulam cu grija aluatul si presam marginile pentru a nu iesi nuca.

Impletim cozonacii in 2.

Procedam la fel si cu aluatul pentru ceilalti 2 cozonaci.

Punem cozonacii in tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa creasca inca 20 minute.

Ii ungem cu oul batut si ii dam la cuptorul preincalzit pana se rumesc frumos deasupra(40-45 de minute) .

Cand ii scoatem din cuptor ii ungem cu apa amestecata cu zaharul.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Margarina topita NU trebuie sa fie fierbinte, ci calduta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si nesquik" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale