Cozonac cu nuca,rahat si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 737 vizualizari

 

De data asta m-am inspirat de la Merisor,doar ca eu am ales sa pun si stafide si rahat......iar mi-a jucat o farsa urata astia de la gaze....poate umbla rusul la butoane...au crescut foarte frumos si la un moment dat s-au lasat putin....in fine,conteaza ca sunt tare gustosi.....

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 75 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 1,700 kg faina
  • 6 linguri smantana 40 % grasime
  • 300 ml ulei
  • 750 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 2 lamai
  • stafide 150 g
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g rahat colorat
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,rahat si stafide:

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia si incepem sa incorporam faina,adaugam si smantana si stafidele iar la final uleiul caldut .Framantam bine pana se dezlipeste coca de pe maini.Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.Cat timp creste coca,pregatim umplutura,batem albusurile spuma cu zaharul,adaugam nuca.rahatul il taiem bucatele mici


Dupa ce a crescut,pregatim formele de cozonac,eu le-am imbracat cu hartie de copt.Impartim coca in patru.Luam O bucata si o impartim in doua.Intindem fiecare parte,o ungem cu umplutura de nuca si punem si bucatele mici de rahat,rulam si apoi impletim cele 2 bucati,asezam in tava si mai lasam la crescut cca 20 min.Ungem fiecare cozonac cu ou batut bine,presaram zahar brun si mac.


Dupa ce au crescut bagam formele la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40-50 min.Facem testul scobitorii,ca sa stim ca sunt copti.

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

albusul nu trebuie batut ca la bezea

3

cand incep sa se rumeneasca punem peste ei o harie sa nu se arda prea rau

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

merisor 1

19.04.2014, 22:27

Ce pufos ti-a iesit! Nu se vede lasat

MIUTA 1

19.04.2014, 23:38

Super

Satisfyyourcravings 1

20.04.2014, 16:23

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac