Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 3665 vizualizari

 

Multumesc Fluturas pentru incurajare. Mi-a trebuit mult mult curaj ca sa fac asta! Sunt minunati la gust, insa cred ca ar fi trebuit sa ii framant mai mult timp si sa adaug mai putin ulei. Au iesit cam galbeni :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 1,5 kg de faina (eu am folosit Grania)
  • 6 oua
  • 150 gr iaurt
  • 200 ml lapte
  • zahar (dupa gust)
  • zahar vanilat
  • o jumatate de pachet de unt
  • 4-5 linguri cu ulei (pentru framantat)
  • esente de vanilie si rom
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • miez de nuca
  • stafide
  • rahat turcesc
  • crema de ciocolata:
  • 50 gr margarina fulgi de ciocolata alba
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • optional 2 linguri cu cacao
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat:

Cernem faina, adaugam drojdia dospita, laptele (care trebuie sa fie caldut) si ouale batute spuma impreuna cu zaharul si esentele. Amestecam compozitia si adaugam apoi iaurtul. Framantam, punand treptat uleiul. Daca aluatul este lipicios ii mai adaugam putina faina. Il lasam la cald, acoperit cu un servet, pana isi dubleaza volumul.


Separat pregatim crema de ciocolata: punem la topit ciocolata, adaugam apoi frisca lichida si margarina si la final cacaoa. Omogenizam si o pastram la temperatura camerei, pentru a ramane cremoasa si a o putea intinde pe foaia de aluat. (O metoda mai simpla este sa folosim cacaoa in amestec cu albusurile de ou si putin zahar).


Cand a crescut aluatul, il impartim in patru parti egale. Intindem o foaie de aluat, o ungem cu crema de ciocolata si adaugam miez de nuca (eu l-am copt inainte) . Peste, intindem o a doua foaie, pe care vom pune stafidele hidratate (in apa cu esenta de rom) si bucati de rahat. (La fel procedam si cu celelalte doua parti ramase). Rulam, ii dam o forma spiralata si o asezam in tava de cozonac (unsa cu ulei). Pentru luciu ungem cozonacii cu galbenus de ou in amestec cu putin lapte cald). Se lasa la crescut in tava in jur de 20-30 de minute si se coace apoi la foc potrivit.


Hristos a Inviat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_gabytza 1

05.05.2013, 13:56

place

Dya Daniela Andrei 1

05.05.2013, 21:58

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

delicios cozonacul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac