Cozonac cu rahat

de miremirc in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 2095 vizualizari

 

by Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 000
  • 40 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lg esenta vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 260 ml suc Schweppes mandarin
  • 80 ml ulei
  • bucatele mici de rahat colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Pregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 minute.

Adaugam apoi celelalte ingrediente si framantam pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe peretii vasului. Ungem cu putin ulei peretii castronului si aluatul. Lasam la dospit 1 ora.

Dupa ce a crescut il impartim in 2 . Fuiecare bucata o intindem cu mainile si formam un dreptunghi., pe care presaram bucatele mici de rahat.

Rulam si la fel procedam cu cealalta foaie. Cele 2 rulouri le impletim si le asezam intr-o forma de cozonac, pe care am uns-o cu putin ulei si am tapetat-o cu hartie pentru copt.

Lasam sa creasca inca 1 ora , apoi stropim cu putin suc gazos si dam la cuptorul preancalzit, la foc mare, timp de 10 minute, apoi scadem temperatura aragazului si mai lasam 40 de minute.

Cozonacul este copt in momentul in care il ciocanim cu degetul si suna a gol.

Lasam sa se raceasca, acoperit cu un prosop, apoi putem felia si servi.

Este absolut delicios .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

jolygina 1

18.03.2012, 23:18

foarte bun

mamaieelena 1

19.03.2012, 00:56

bun

MIUTA 1

19.03.2012, 12:18

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat