Cozonac cu rahat si nuca

de Lavinia in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 3252 vizualizari

 

A fost foarte laudat acest cozonac ,a iesit perfect !Paste Fericit!>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit :
  • 100 ml lapte oparit
  • 50 g faina
  • Aluat:
  • 300-350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt/margarina topita
  • Umplutura:
  • 200 g rahat
  • 200 g nuci macinate
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si nuca:

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.


Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.


O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.O lasam la loc caldut 15 minute.


Separat amestecam galbenusurile cu sarea ,zaharul ,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.


Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit ,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.


Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.


Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.


Impartim aluatul in 2 .


Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.


Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.


Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.


Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Am pus in aluat un strop de colorant galben pentru o culoare mai frumoasa.

2

Cand am scos cozonacul din cuptor l-am uns cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lavinia 1

05.05.2013, 22:03

Multumesc frumos

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:02

Ce frumusete! Chiar perfect!

Lavinia 1

06.05.2013, 11:18

Multumesc Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de nuca