Cozonac cu rahat si nuca

de Lavinia in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 2045 vizualizari

 

A fost foarte laudat acest cozonac ,a iesit perfect !Paste Fericit!>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit :
  • 100 ml lapte oparit
  • 50 g faina
  • Aluat:
  • 300-350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt/margarina topita
  • Umplutura:
  • 200 g rahat
  • 200 g nuci macinate
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si nuca:

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.


Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.


O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.O lasam la loc caldut 15 minute.


Separat amestecam galbenusurile cu sarea ,zaharul ,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.


Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit ,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.


Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.


Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.


Impartim aluatul in 2 .


Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.


Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.


Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.


Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

 

TIPS-URI

1

Am pus in aluat un strop de colorant galben pentru o culoare mai frumoasa.

2

Cand am scos cozonacul din cuptor l-am uns cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Lavinia 1

05.05.2013, 22:03

Multumesc frumos

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:02

Ce frumusete! Chiar perfect!

Lavinia 1

06.05.2013, 11:18

Multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!