Cozonac cu rahat si nuca

de Lavinia in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 4729 vizualizari

 

A fost foarte laudat acest cozonac ,a iesit perfect !Paste Fericit!>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat oparit :
  • 100 ml lapte oparit
  • 50 g faina
  • Aluat:
  • 300-350 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g unt/margarina topita
  • Umplutura:
  • 200 g rahat
  • 200 g nuci macinate
  • 60 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si nuca:

Intr-un vas mare punem 50 g faina apoi adaugam laptele oparit si omogenizam bine compozitia sa nu ramana cocoloase.

Drojdia proaspata o amestecam cu 2 lingurite de zahar pana se lichefiaza.

O adaugam peste aluatul oparit (usor racit) si amestecam bine.O lasam la loc caldut  15 minute.

Separat amestecam galbenusurile cu sarea ,zaharul ,zaharul vanilat,laptele si 50 ml unt.

Adaugam amestecul lichid peste aluatul oparit ,apoi adaugam treptat faina si framantam bine aluatul.La final adaugam restul de unt topit si framantam usor cand sa se incorporeze putin in aluat.

Lasam aluatul la crescut timp de 60 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura de nuca punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Amestecam coaja de lamaie cu nuca apoi adaugam laptele fierbinte si omogenizam bine.

Impartim aluatul in 2 .

Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire de cca 0.4 cm si lunga cat tava.

Pe prima foaie punem rahatul iar pe a 2-a compozitia de nuca.

Rulam strans fiecare parte apoi le impletim.

Punem cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il mai lasam la dospit 30 de minute apoi il coacem la foc mic in cuptorul preincalzit cca 1 ora.

TIPS-URI

1

Am pus in aluat un strop de colorant galben pentru o culoare mai frumoasa.

2

Cand am scos cozonacul din cuptor l-am uns cu putina miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa