Cozonac cu rahat si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 28 Dec 2012 | 7912 vizualizari

 

Azi am poftit la cozonac cu lapte asa ca am facut cozonac! La rugamintea baiatului am facut un cozonac fara nuca si m-am inspirat de la Timea! A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 230 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute.


Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!


Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana.


Se adauga ouale batute si se amesteca in continuare.


Se adauga treptat si laptele cald ramas in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si se framanta in continuare.


La sfarsit se adauga la framantat si uleiul treptat si se framanta pana ce uleiul este incorporat si aluatul nu se mai lipeste de maini!


Se acopera cu un prosop si se pune la loc cald si fara curent pentru o ora, o ora si jumatate.


Rahatul se taie bucati mici si se tavaleste in zahar pudra sa nu se lipeasca.


Stafidele se pun la hidratat in apa calduta.


Aluatul se imparte in patru (eu am vrut sa fac doi cozonaci mai mici) si pe masa unsa cu ulei se intind foi pe rand.


Eu pe doua am pus rahat si pe doua stafide.


Le-am rasucit una cu rahat cu una cu stafide si le-am pus in tava unsa cu ulei.


Se mai lasa la crescut 30 de minute.


Se ung cu galbenus batut cu o lingura de lapte si se introduc in cuptor pentru 35-40 minute.


Cand sunt rumeniti frumos se scot si se lasa la racit.


Se scot din tava si se feliaza.


Cu lapte sunt foarte buni!


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

MotanLaOale 1

29.12.2012, 16:35

camelia75 1

02.01.2013, 13:22

Wowww,super ti-au iesit!!!

MotanLaOale 1

02.01.2013, 14:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spritati