Cozonac cu rahat si stafide

de MotanLaOale in Dulciuri, 28 Dec 2012 | 14091 vizualizari

 

Azi am poftit la cozonac cu lapte asa ca am facut cozonac! La rugamintea baiatului am facut un cozonac fara nuca si m-am inspirat de la Timea! A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 230 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 60 ml ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • 300 g rahat
  • 100 g stafide
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat si stafide:

Drojdia se pune la dospit cu 100ml lapte caldut, o lingurita zahar si o lingura de faina 10-15 minute.

Intr-un castron mare se amesteca faina cu sarea si coaja rasa de la lamaie si portocala!

Se toarna drojdia dospita in castron si se amesteca cu mana.

Se adauga ouale batute si se amesteca in continuare.

Se adauga treptat si laptele cald ramas in care am dizolvat zaharul si zaharul vanilat si se framanta in continuare.

La sfarsit se adauga la framantat si uleiul treptat si se framanta pana ce uleiul este incorporat si aluatul nu se mai lipeste de maini!

Se acopera cu un prosop si se pune la loc cald si fara curent pentru o ora, o ora si jumatate.

Rahatul se taie bucati mici si se tavaleste in zahar pudra sa nu se lipeasca.

Stafidele se pun la hidratat in apa calduta.

Aluatul se imparte in patru (eu am vrut sa fac doi cozonaci mai mici) si pe masa unsa cu ulei se intind foi pe rand.

Eu pe doua am pus rahat si pe doua stafide.

Le-am rasucit una  cu rahat cu una cu stafide si le-am pus in tava unsa cu ulei.

Se mai lasa la crescut 30 de minute.

Se ung cu galbenus batut cu o lingura de lapte si se introduc in cuptor pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeniti frumos se scot si se lasa la racit.

Se scot din tava si se feliaza.

Cu lapte sunt foarte buni!

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat