Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

de Oana in Prajituri, 21 Mai 2015 | 3637 vizualizari

 

Hristos s-a inaltat! Iata o reteta potrivita pentru o sarbatoare asa mare!

 

INGREDIENTE

    • Aluat:
    • lapte- 250 ml
    • unt- 125 gr
    • oua- 2 buc intregi + 2 galbenusuri
    • zahar- 150 gr
    • sare- 1 lingurita rasa
    • coaja de lamaie si portocala
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 760 gr
    • drojdie proaspata- 25 gr
    • Umplutura:
    • albusuri- 2 buc
    • zahar- 3 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • scortisoara- 1 lingurita
    • stafide- 200 gr
    • esenta de rom- 2 lingurite
    • coniac- 1 lingura
    • Pentru uns:
    • galbenus de ou- 1 bucata
    • lapte- o lingura
    • zahar brun- 4 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara:



  • incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba




  • puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida




  • puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini




  • framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica




  • acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent




  • spalati stafidele si stropiti-le apoi cu esenta de rom si coniacul




  • pregatiti umplutura: bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea




  • adaugati cacao si scortisoara, apoi stafidele




  • presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in patru parti egale




  • intindeti cu grija patru foi patrate, de lungimea tavilor in care veti coace cozonacii si ungeti-le cu crema de cacao




  • rulati cu grija foile apoi rasuciti cate doua rulouri intre ele




  • asezati cozonacii in doua tavi tapetate cu ulei si faina




  • acoperiti tavile cu un prosop si lasati sa mai creasca 30 de minute




  • ungeti cozonacii cu oul batut cu lapte si apoi presarati deasupra zaharul brun




  • coaceti cozonacii in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 45 de minute




  • cand s-au rumenit frumos deasupra faceti testul cu scobitoarea si scoateti cozonacii din cuptor




  • lasati-i sa se raceasca putin in tava, apoi transferatii pe un gratar pana se racesc complet






Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MihaelaB79 1

14.01.2016, 08:08

o sa incerc si eu reteta!

kytz 1

23.09.2017, 10:20

Ce bunătate de cozonac!

claudiaO 1

07.12.2018, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 21:31

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

ieri la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

ieri la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuci si stafide