Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara

de Oana in Prajituri, 21 Mai 2015 | 1623 vizualizari

 

Hristos s-a inaltat! Iata o reteta potrivita pentru o sarbatoare asa mare!

 

INGREDIENTE

    • Aluat:
    • lapte- 250 ml
    • unt- 125 gr
    • oua- 2 buc intregi + 2 galbenusuri
    • zahar- 150 gr
    • sare- 1 lingurita rasa
    • coaja de lamaie si portocala
    • esenta de rom- 1 lingurita
    • faina- 760 gr
    • drojdie proaspata- 25 gr
    • Umplutura:
    • albusuri- 2 buc
    • zahar- 3 linguri
    • cacao- 2 linguri
    • scortisoara- 1 lingurita
    • stafide- 200 gr
    • esenta de rom- 2 lingurite
    • coniac- 1 lingura
    • Pentru uns:
    • galbenus de ou- 1 bucata
    • lapte- o lingura
    • zahar brun- 4 linguri
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara:



  • incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, dar sa nu fiarba




  • puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida




  • puneti in vasul robotului laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si nelipicios. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini




  • framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica




  • acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent




  • spalati stafidele si stropiti-le apoi cu esenta de rom si coniacul




  • pregatiti umplutura: bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o bezea




  • adaugati cacao si scortisoara, apoi stafidele




  • presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in patru parti egale




  • intindeti cu grija patru foi patrate, de lungimea tavilor in care veti coace cozonacii si ungeti-le cu crema de cacao




  • rulati cu grija foile apoi rasuciti cate doua rulouri intre ele




  • asezati cozonacii in doua tavi tapetate cu ulei si faina




  • acoperiti tavile cu un prosop si lasati sa mai creasca 30 de minute




  • ungeti cozonacii cu oul batut cu lapte si apoi presarati deasupra zaharul brun




  • coaceti cozonacii in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 45 de minute




  • cand s-au rumenit frumos deasupra faceti testul cu scobitoarea si scoateti cozonacii din cuptor




  • lasati-i sa se raceasca putin in tava, apoi transferatii pe un gratar pana se racesc complet






Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu stafide, cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

21.05.2015, 20:16

Foarte bun si nu refuz o feliuta!

dantes 1

22.05.2015, 09:12

Bun!

MihaelaB79 1

14.01.2016, 08:08

o sa incerc si eu reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz