Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

de simona72 in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 5696 vizualizari

 

Imi plac migdalele la nebunie...mananc zilnic cativa samburi de migdale si nu cred ca ma satur vreodata de ei. Ideea cozonacului mi-a venit cand pachetul de halva era aproape intreg si nu avea cine sa-l manance...Este cald, asa ca va astept...laptele il aduceti voi!:P

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 2 galbenusuri(de casa am avut eu)
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pt umplutura:
  • 100 gr migdale
  • 200 gr nuci
  • 150 gr halva(din seminte de susan si migdale de la Lidl)
  • 3 albusuri
  • 1 praf de sare
  • pt uns deasupra:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • cateva ciupituri de zahar brut
  • pt decor: samburi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva:

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul. 

Pentru umplutura: rasnim nucile si migdalele, halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute cu un praf de sare. Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei. Intindem aluatul cu sucitorul, punem umplutura peste aluat, rulam si punem cozonacul intr-o tava de chec. eu am folosit una mare din silicon. Lasam cozonacul sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut. Amestecam galbenusul si laptele. Ungem cozonacul cu acest amestec, insiram cativa samburi de migdale, ii impingem putin cu degetul, sa se lipeasca bine, mai ungem inca odata cu galbenus amestecat cu lapte, presaram putin zahar brut deasupra si dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.

Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor. Scoatem din forma cozonacul, il punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:)) Este minunat cu o cana de lapte...sa va fie de bine!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-0
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-1
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-2
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-3
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-4
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-5
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-6
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-7
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-8
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-9
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-10
Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva-11

COMENTARII (25)

Pushaa

Pushaa 1

21.12.2014, 21:36

super bun!!

Ina

Ina 1

21.12.2014, 21:45

waw, cum arata!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

21.12.2014, 21:55

Bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!