Cozonac de post cu cacao

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 5019 vizualizari

 

By Miremirc careia ii multumesc pentru o asa reteta delicioasa.... am facut aceasta reteta cu mici modificari - este un cozonac neasteptat de pufos si gustos.....minunat, nici nu am zis ca este de post....ce sa spun, mi-a parut rau ca am facut doar o bucata......!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom

Umplutura :

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca cocos
  • esenta rom
  • 2 linguri rase zahar pudra
  • 100 ml apa

Pt uns deasupra:

  • 50 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu cacao:

Pt aluat:


- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute


- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul


- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora


- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului


- rulam si asezam in tava unsa cu ulei


- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.

 

TIPS-URI

1

se poate face umplutura si cu rahat, stafide, nuca......dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lau 1

19.08.2012, 16:42

Georgiana78 1

23.08.2012, 16:17

Jolygina

Sufletista

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 14:58

foarte bun cozonacul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat (de post)