Cozonac de post cu cacao

de Georgiana78 in Mancaruri de post, 12 Aug 2012 | 6443 vizualizari

 

By Miremirc careia ii multumesc pentru o asa reteta delicioasa.... am facut aceasta reteta cu mici modificari - este un cozonac neasteptat de pufos si gustos.....minunat, nici nu am zis ca este de post....ce sa spun, mi-a parut rau ca am facut doar o bucata......!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom

Umplutura :

  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nuca cocos
  • esenta rom
  • 2 linguri rase zahar pudra
  • 100 ml apa

Pt uns deasupra:

  • 50 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu cacao:

Pt aluat:


- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute


- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul


- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora


- dupa ce a crescut il intindem pe masa si punem umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor si o intindem pe toata suprafata aluatului


- rulam si asezam in tava unsa cu ulei


- mai lasam la crescut 30 minute, dupa care ungem cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor si dam la cuptor la foc potrivit 45-50 min sau pana se rumeneste frumos.

TIPS-URI

1

se poate face umplutura si cu rahat, stafide, nuca......dupa gust si preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Lau 1

19.08.2012, 16:42

Georgiana78 1

23.08.2012, 16:17

Jolygina

Sufletista

Krystyan Trendy 1

07.12.2013, 14:58

foarte bun cozonacul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Rafaello negre (Salam de biscuiti reteta)-post