Tocanita picanta de soia

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 6 Mar 2010 | 6228 vizualizari

 

prima data am mancat aceast fel de tocanita facuta intr-un cuptor de paine , mi-a placut mult reteta si de atunci o prepar , dar pe aragaz ,in fiecare post .

 

INGREDIENTE

  •  200 gr soia cuburi
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 lingurita boia
  • 3 foi dafin
  • oregano
  • piper 
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • 1 lingura faina alba
  • 150 ml suc rosii
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita picanta de soia:

  1. legumele se curata si se spala
  2. ceapa si  ardeii se taie cubulete si se prajesc 1-2 minute in ulei .
  3. se adauga pasta de ardei , boiaua usturoiul maruntit si soia cubulete .
  4. se pun 3 cani de apa , sare , foi de dafin, oregano si busuioc .[ am avut doar uscate ]. daca aveti oregano si busuioc verde le puneti doar la sfarsit .
  5. fierbeti la foc potrivit 30 min . pana soia este moale si fiarta .
  6. amestecati faina cu sucul de rosii , diluati cu putina apa si adaugati la tocanita  amestecand usor cu grija sa nu se prinda .
  7. dati gust cu sare daca mai este necesar , piper si presarati si coditele de ceapa verde.
  8. serviti cu garnitura preferata :mamaliguta , cartofi, orez.

TIPS-URI

1

cautati  soia care are specificat pe ambalaj ca nu a fost modificata genetic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita picanta de soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:09

tocanita asta o mancam la mama, toata copilaria am tinut post, acum insa nu mai tin din pacate...nu mai am ambitie
f bine arata, imi aduc aminte cat era de buna

nana 1

07.03.2010, 12:07

mmmm... bun bun... .si eu o sa fac ; si bunica mea obisnuia sa faca mancare in cuptorul de paine si era foarte bun....... si esti si din Campia Turzii, de aici de pe aproape

mihaelar63 1

07.03.2010, 22:11

nana , doar de 5 ani locuiesc aici , 30 am fost clujeanca ,11 in Salaj , Zimbor unde erau parintii cu serviciul .bunici aveam in Cojocna si Horoatul-Crasnei Salaj .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spanac cu snitele de soia in crusta rosie