Chiftelute de post

de oana_d in Mancaruri de post, 23 Apr 2013 | 9389 vizualizari

 

Reteta de post

 

INGREDIENTE

  • 150 g soia marunta,
  • 2 cartofi mari,
  • 2 linguri de faina,
  • un morcov mic,
  • o ceapa,
  • sare, piper, vegeta,
  • usturoi (opțional),
  • ulei,
  • bulion,
  • verdeață.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de post:

Soia cu o lingurita de vegeta se pune in apa clocotita la fiert pe foc domol cca 10-15 minute, apoi se scoate la scurs. Cartofii se fierb in coaja. Cand sunt reci, se curata si se dau prin razatoare. Morcovul se curata si se da prin razatoarea mica. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste inabusit in ulei pana devine translucida. Verdeața se mărunțește bine.

Cartofii rași se amesteca bine cu soia fiarta si cu faina. Apoi se incorporeaza in aceasta compozitie morcovul ras, ceapa cu tot cu uleiul din tigaie,  1 lingura de bulion eventual indoit cu apa, verdeata tocata, iar la urma se potriveste de sare si de piper. Cine doreste, poate adauga si usturoi pisat. Cu mana uda se fac chiftelute mici care se dau prin faina si se prajesc in ulei.

Se servesc ca atare cu salata, sau cu o garnitura de fasole, mazăre, piure, orez, etc.

TIPS-URI

1

greutatea cartofilor sa fie aceeasi cu a granulelor de soia sau chiar mai mare, pentru un gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de post" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu măsline și vegetale

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post, din naut si legume