Fasole frecata

de nadina73 in Mancaruri de post, 15 Mai 2010 | 2122 vizualizari

 

super gustoasa si o mancare de post grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 capatana de  usturoi
  • sare
  • 4-5 cepe verzi
  • ulei de masline 50 ml
  • 1 lingura boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Se spala bine fasolea si se pune sa stea in apa de seara pana dimineata

Dimineata se pune la foc cu morcovi curatati , ceapa, sarea ,usturoiul si apa

Cand fasolea e fierta se scurge de apa, se scoate ceapa si se amesteca bine cu badidora apoi se strecoara (se trece) printr-o sita(noua ne place mai mult asa, iese mai fina)

Ceapa verde se toca marunt si se caleste bine in ulei 5-6 minute apoi se pune boiaua de ardei rosu si se stinge focul

Se pune fasole frecata in farfurie iar desupra se pune ceapa calita,

se serveste cu mamaliguta sau paine

pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fasole frecata-0
Fasole frecata-1
Fasole frecata-2
Fasole frecata-3
Fasole frecata-4
Fasole frecata-5

COMENTARII (17)

mariac

mariac 1

18.05.2010, 20:02

imi place mult si mie te pup

nadina73

nadina73 1

18.05.2010, 20:28

ela

ela 1

20.05.2010, 18:54

ai asuns felul asta de mine ca nu am vazut farfuria

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!