Cozonac de post cu nuca si stafide

de mamaieelena in Prajituri, 1 Dec 2010 | 16758 vizualizari

 

De multa vreme am dorit sa incerc acest experiment si iata ce a iesit

 

INGREDIENTE

  • 0.500 kg faina alba de calitate
  • 250 ml lapte de soia(dar se putea foarte bine si cu apa)
  • 150 gr. zahar tos
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie(la fiola)
  • 80-90 gr. margarina pentru prajituri
  • un varf de cutit cu sare
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • o mana de stafide
  • miere de albine 1 lingura
  • nuca pisata 80 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu nuca si stafide:

Intr-un lighean de plastic (eu am pus in ce am avut dar de preferat e cel de plastic) se cerne faina.


In laptele caldut se desface drojdia si se pune peste faina la fel si zaharul si mirodeniile. Margarina se pune pe foc mic la topit intr-un ibric.


Se omogenizeaza coca framantandu-se bine si treptat se adauga margarina topita avand grija ca de fiecare data sa se framante foarte energic. Este gata atunci cand se desprinde de pe mana. Se lasa la dospit si cand s-a dublat cantitatea incepem sa-l impletim.


Iin timp ce a stat la dospit se desface nuca cu miere de albine (1 lingura) si un pic de esenta de rom si stafidele .


Deci toata coca se rupe in trei bucati si se intinde pe masa de lucru dupa ce a fost unsa in prealabil cu ulei, fiecare bucata se va umple cu nuca si se va impleti . Se unge cu margarina o forma de cozonac si in ea se va pune cozonacul pentru dospit . Dupa aproximativ 20-30 de minute se pune la cuptorul incalzit in prealabil la o temperatura de 200 grade si se pune pentru 20 minute la aceasta temperatura, dupa care se reduce la 180 pentru inca 20sau 25 de minute. Trebuie incercat cu scobitoarea. Cand se scoate afara din cuptor imediat se unge cu miere, apoi se desface din forma.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Ligia Bxl 1

18.01.2011, 09:22

frumoasa a mai iesit

Cris2711 1

09.04.2011, 16:16

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ochelari