Chec cu nuca, inspirat de la Motan

de Cris2711 in Prajituri, 9 Feb 2014 | 12817 vizualizari

 

Motanel mi-a facut o pofta teribila cu checul lui pufos.
L-am facut :)dar nu l-am bibilit:)))io am adaugat ingredientele altfel.Dar a iesit:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr. zahar
  • 1 cana faina
  • jumatate de lamaie-coaja rasa si sucul de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • priza sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca, inspirat de la Motan:

Intai am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare.

Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Am mixat intensiv,pana au fost bine batute.

Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar .

Am adaugat si uleiul,treptat.Apoi am adaugat coaja de lamaie.

In compozitia de albusuri am presarat ,putin cate putin faina si praful de copt si amestecat cu grija.Apoi am pus si zeama de lamaie.

Apoi am adaugat si galbenusurile in compozitia de albusuri.

Intr-o forma de chec ,mai mare, am adaugat jumatate din compozitie.

In cealalta  jumatate de aluat am adaugat lingura de cacao si am mixat bine.

Apoi se adauga peste prima compozitie ,in forma si se fac cercuri cu furculita.

Deasupra se adauga nuca macinata.

Se da la cuptorul preincalzit ,la 175°,circa 30 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

Nuca macinata a se incorpora putin in aluatul de deasupra,nu se usca tare in cuptor.

2

Ideal la o cana cu lapte sau cafea.

3

Peste nuca am presarat putin zahar pudra,inainte a de da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca, inspirat de la Motan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

diaconta 1

10.02.2014, 18:50

grosssssse felie ))))))
vaaaaaaaaaiiii )cred ca n-ai mancat in weekendu' asta

Lavinia 1

11.02.2014, 16:10

grosss felie))))

Cris2711 1

13.02.2014, 10:58

Ce-i aici?)Cum lipsesc ,cum va faceti de cap)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu cafea, caramel si straciatella

pe 27.09 la 17:12

Reteta de baclava cu nuca

de RODIMUR 8

pe 26.09 la 23:50

Reteta de tort cu crema de branza si visine

de Caty 2

pe 25.09 la 21:18

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

pe 24.09 la 21:03

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

de oanapl 7

pe 24.09 la 15:45

TOP
utilizatori

oanapl

4482 puncte

Rocsi

2150 puncte

 Merisor

1400 puncte

dantes

1204 puncte

Rahela Velicu

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu nuca si glazura de ciocolata