Cozonac evantai cu mere

de Andreea Caroline in Dulciuri, 15 Feb 2016 | 812 vizualizari

 

Pozele nu sunt foarte reusite dar garantez ca reteta este tare buna ...un cozonac tare pufos si aromat . Multumesc Adina pentru reteta >:D< (http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-evantai-cu-mere-67284.html)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 375 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 85 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare

Ptr umplutura :

  • 125 gr zahar
  • 3 mere
  • scortisoara
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

Punem faina intr-un castron. Adaugam drojdia,apa,laptele,zaharul ,ouale,un praf de sare si amestecam.Adaugam apoi untul topit si incepem sa framantam . Vom obtine un aluat mai lipicios .


Lasam aluatul la crescut pentru circa o ora , la loc cald , ferit de curent .


Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .Punem merele intr-un bol si le amestecam bine cu zaharul, scortisoara si pesmetul .


Cand aluatul a crescut , presaram faina pe planul de lucru si intindem aluatul sub forma dreptunghiulara si punem amestecul de mere .


Taiem aluatul in trei fasii verticale.Punem apoi fasiile una peste cealalta si taiem in sase parti egale .


Punem gramajoarele pe rad in tava cu partea taiata in sus.


Presaram zahar si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Mihaela

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Mirela

Andreea Caroline 1

17.02.2016, 09:30

Tabita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu mere