Cozonac evantai cu mere

de Gherca Daniela in Dulciuri, 6 Apr 2016 | 3609 vizualizari

 

Aveam niste mere care se cereau mancate, asa ca am facut un cozonac evantai tare bun, pufos si chiar simplu de facut! Cu siguranta o sa il mai fac! :)

 

INGREDIENTE

  • 450g faina
  • 1 cubulet drojdie
  • 180ml lapte
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 90g zahar
  • 80g unt

Umplutura:

  • 1kg mere
  • zahar dupa gust
  • scotisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac evantai cu mere:

       Prima data facem alautul: Drojdia o dizolvam intr-o lingurita de zahar si cand a devenit o pasta o rasturnam in bolul in care am pus faina, lasam 10 minute pana se umfla putin. Intre timp incalzim laptele cu zaharul si vanilia, atat ca sa fie caldut si zaharul sa fie topit. Oul il batem putin cu praful de sare si il adaugam in bolul cu faina, adaugam si laptele dulce si incepem sa framantam un aluat omogen si lipicios, ne ajutam de unt, pe care il topim, atat cat sa fie caldut. Dupa ce l-am incorporat bine, obtinem un aluat elastic si usor de intins. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

      Pentru umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

      Dupa ce a crescut aluatul, il intindem intr-o forma dreptunghiulara si peste el asezam umplutura, taiem 3 fasii verticale, apoi aceste fasii le punem una peste alta si din nou taiem inca de 6 ori, pana obtinem 6 gramajoara in forma de patrat.
     Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt asezam frumos gramajoarele, mai lasam putin la crescut si dam tava la cuptor pentru cca.35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra. Lasam sa se raceasca si putem servi cu drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac evantai cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac evantai cu mere