Cozonac felii cu scortisoara

de Bucataras Medi in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 g unt moale
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac felii cu scortisoara:

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar.

Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus.

Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale.

Se lasa la crescut, la loc cald.

Adaugam maiaua peste restul de faina.

Batem bine ouale cu un strop de sare si le adaugam peste amestecul de mai sus.

Adaugam si zaharul, esenta de rom precum si coaja de portocala si lamaie.

Amestecam si apoi incorporam (putin cate putin) restul de lapte caldut.

Framantam pana cand obtinem un aluat de o consistenta elastica.

Se adauga uleiul si framantam in continuare circa 10 min.

Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza volumul (circa 1 ora). Presaram cu faina masa de lucru si intindem aluatul in forma dreptunghiulara (40/50) cu o grosime de circa 1 cm.


Topim untul si apoi il racim.

Ungem bine foaia de aluat cu unt si apoi presaram peste ea scortisoara pudra si zahar.Taiem foaia de aluat in patrate de circa 8-10 cm sau in functie de cat de inalta si lata este tava.


Se suprapun patratele si se aseaza in forma. Se lasa la crescut circa o jumatate de ora, timp in care preincalzim cuptorul.


Dam la cuptor si coacem la 180 grade pana ce cozonacul se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (circa 50 min).

Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca. Mie imi place sa savurez o felie de cozonac alaturi de un pahar cu lapte.......ador aceasta combinatie.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac felii cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

15.05.2015, 12:44

ce aromat e

dantes 1

15.05.2015, 12:49

Super!

simona72 1

15.05.2015, 14:00

De cand zic si eu ca-l fac! tare bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino