Cozonac felii cu scortisoara

de Bucataras Medi in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 1950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • un praf sare
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 60 g unt moale
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac felii cu scortisoara:

Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar.
Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus.
Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale.
Se lasa la crescut, la loc cald.
Adaugam  maiaua peste restul de faina.
Batem bine ouale cu un strop de sare si le adaugam peste amestecul de mai sus.
Adaugam si zaharul, esenta de rom precum si coaja de portocala si lamaie.
Amestecam si apoi incorporam (putin cate putin) restul de lapte caldut.
Framantam pana cand obtinem un aluat de o consistenta elastica.
Se adauga uleiul si framantam in continuare circa 10 min.
Aluatul se lasa la crescut acoperit cu un prosop la loc cald pana isi dubleaza volumul (circa 1 ora). Presaram cu faina masa de lucru si intindem aluatul in forma dreptunghiulara (40/50) cu o grosime de circa 1 cm.

Topim untul si apoi il racim.
Ungem bine foaia de aluat cu unt si apoi presaram peste ea scortisoara pudra si zahar.Taiem foaia de aluat in patrate de circa 8-10 cm sau in functie de cat de inalta si lata este tava.

Se suprapun patratele si se aseaza in forma. Se lasa la crescut circa o jumatate de ora, timp in care preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor si coacem la 180 grade pana ce cozonacul se rumeneste frumos si trece testul scobitorii (circa 50 min).
Scoatem cozonacul din cuptor, il acoperim cu un prosop si il lasam sa se raceasca. Mie imi place sa savurez o felie de cozonac alaturi de un pahar cu lapte.......ador aceasta combinatie.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac felii cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

15.05.2015, 12:44

ce aromat e

dantes 1

15.05.2015, 12:49

Super!

simona72 1

15.05.2015, 14:00

De cand zic si eu ca-l fac! tare bine ti-a iesit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Zacusca cu bureti
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura greceasca cu mere (Milopita)