Cozonac floare cu nutella

de - Andreea - in Dulciuri, 1 Sep 2015 | 5852 vizualizari

 

Dulce, pufos ...cam micut :)) ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip '00'
  • 300 ml lapte
  • 200 g Nutella
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri de ou (+1 ptr uns )
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 2 linguri cu zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu nutella:

Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.

Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora  sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .

Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale . 

Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale . 

La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat. 

Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc. 

Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini . 

Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele. 

Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale . 

Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute. 

Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa . 

Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute . 

Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim . 

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nutella