Cozonac la Dry coker

de mihaelaM in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 729 vizualizari

 

Si cum nu se putea sa fie Paste fara cozonac...mi am propus sa fac si eu 2 cozonaci ,dar de aceasta data in Dry cooker :)

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina (eu am folosit boromir pt cozonac)
  • 0.500ml lapte
  • 300gr zahar
  • 2pliculete zahar vanilinat
  • 50g drojdie
  • 1/3unt
  • 50g ulei
  • 4oua
  • coaja de lamaie
  • seminte de mac
  • rahat
  • nuca
  • stafide
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la Dry coker:

Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia.


Amestecam cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca.


Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul ii punem un praf de sare si il batem cu mixerul incat sa nu se desprinda dupa vas.


Dupa ce aluatul a crescut punem acea crema formata din zahar si galbenus ,adaugam si restul de lapte si jumatate din spuma de albusuri.


Se framanta bine,se adauga coaja de lamaie,zaharul vanilinat si faina daca mai trebuie.


Adaugam si uleiul caldut si framantam foarte bine dupa care acoperim si lasam sa creasca.


In camera in care avem cozonacii trebuie sa fie caldura.


Restul de albus il amestecam cu nuca,cacao si 2 linguri de zahar.


Nuca mea nu a fost macinata cu masina,eu am preferat sa o pisez cu sucitorul intr-o cana de inox ,imi place sa ramana si bucatele de miez de nuca mai mare:)


Cand aluatul a crescut ungem blatul de masa cu ulei si incepem sa intindem aluatul cu mana dupa care pune crema de cacao,stafide si rahat(rahatul trebuie sa il taiati,eu am avut taiat gata)


Dupa ce umplem cozonacii cu crema ii punem in forme,ii ungem cu ou,preseram mac si ii mai lasam sa creasca.


Cand au crescut si in tava ii punem in cuptor(cuptorul sa fie incins)


La cuptor ii dam prima data 15 min la foc mare dupa care inca 35-40 min la foc potrivit.


Dupa ce cozonacii s-au rumenit bine ii scoatem si ii punem pe un fund de bucatarie dupa care ii acoperim.


Sper sa va placa pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la Dry coker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mihaelaM 1

25.04.2014, 19:30

Dc mai Laura dislike pt e eu fac foarte multe in ea si sunt extrem de multumita

MIUTA 1

26.04.2014, 12:33

mihaelaM 1

26.04.2014, 16:57

Multumesc Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz