Cozonac pufos cu rahat si nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 1974 vizualizari

 

Nu cred ca am framantat mai mult de 10 minute la acesti cozonaci pufosi....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba pentru cozonac
  • 2 oua
  • 200 gr. zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 pachetel de drojdie
  • 500 ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurite coaja de portocala confiata (purda)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr.nuca (amestec de nuca unguresc, din comert)
  • 250 gr. rahat
  • 1 albus pentru uns + 1 lingura zahar tos de presarat peste cozonaci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu rahat si nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei (mai putin laptele, pe care-l incalzim usor!)


Intr-un vas incapator lichefiem drojdia, amestecand-o cu praful de sare si 1 lingura de zahar. Adaugam 1 lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Lasam sa "se ridice" 10 minute.


Dupa acest timp,peste aceasta maia adaugam laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat, pudra din coaja de portocala confiata. Incet incet incorporam faina,picurand din cand in cand ulei, pana incorporam cantitatea de 100 ml. Vom obtine un aluat elastic, pe care-l vom lasa la dospit mai bine de 1 ora, intr-un loc ferit de curenti de aer,pana isi dubleaza volumul.


Impartim aluatul in doua, intindem pe masa de lucru infainata pe rand cate 1 foaie din acest aluat (de 1 cm grosime) si asezam nuca macinata si/ sau bucatele de rahat.


Rulam aluatul cat se poate de strans si il asezam in tava unsa cu ulei.


Lasam sa mai dospeasca inca 10-15 minute cozonacul in tava, apoi il dam la copt in cuptorul preincalzit pentru cca 50 minute (160 grade).


Cu 15 minute inainte de expirarea celor 50 de minute scoatem cozonacii din cuptor, ii ungem cu albus batut si presaram zahar tos.


Introducem iar tavile in cuptor pentru 15 minute pana se rumenesc cozonacii, apoi ii scoatem pe masa de lucru, incercam sa-i scoatem din tava cat sunt inca fierbinti, apoi ii lasam acoperiti cu un prosop curat pana se racesc complet.


Dupa ce s-au racit, feliem cozonacul si servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

laura_n 1

07.06.2014, 18:18

si ne dai si noua,nu?

Rocsi 1

07.06.2014, 21:33

Tare bun cozonacul!

JulyCris 1

08.06.2014, 16:39

Excelent!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu rahat si stafide