Cozonac pufos, cu rahat/stafide

de _Alina_ in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 3836 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 3 cozonaci
  • Maia
  • 800 ml lapte caldut
  • 50 g drojdie
  • 1 lg zahar
  • 3 lg cu varf faina
  • Aluat
  • maia
  • 1400 g faina de grau
  • 6 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 240 g smantana
  • 250 ml ulei de palmier
  • coaja de la o portocala
  • Umplutura:
  • 300 g rahat turcesc/ sau stafide pentru fiecare cozonac
  • Pentru uns inainte de a-i introduce in cuptor:
  • 1 galbenus amestecat cu 3-4 lg de lapte
  • zahar tos pentru presarat deasupra
  • Pentru uns:
  • 50 ml apa amestecata cu 1 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos, cu rahat/stafide:

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in lapele caldut, amestecam cu zaharul si cu cele 3 linguri de faina, acoperim cu un prosop si lasam la crescut intr-un loc caldut lipsit de curenti 30 min.


2. Preincalzim cuptorul la 180°C .


3. Batem galbenusurile cu zaharul cat sa se deschida putin la culoare si sa isi mareasca volumul, 2-3 minute.


4. Inglobam in galbenusurile batute smantana, 100 ml ulei de palmier si coaja de portocala amestecand bine. Incorporam apoi maiaua si amestecam.


5. Faina o cernem in compozitia de la apasul 3 putin cate putin pana o vom ingloba pe toata. Va rezulta un aluat lipicios. In momentul acesta inmuiem mainile in restul de ulei de palmier si ne apucam de framantat macar vreo 15 min umezind mainile mereu cu ulei.


6. Lasam aluatul la dospit 1.30 min - 2 ore acoperit, intr-un loc caldut, lipsit de curenti.


7. Impartim aluatul in 3 parti egale, apoi fiecare bucata in 3.


8. Inmuiem mainile in ulei, intidem fiecare bucata de aluat, punem rahatul/stafidele, rulam si dam deoparte pana facem toate cele 3 bucati.


9. Impletim cele 3 rulouri si-l punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.


10. Lasam cozonacii la dospit 45 min, ii ungem cu ou, presaram zahar tos deasupra si introducem in cuptor pentru 45-55 min.


11. Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii scoatem din tava usor, ii transferam pe un gratar, ii ungem cu apa amestecata cu zahar si ii acoperim cu un prosop pana cand se racesc.


12. Dupa ce s-au racit complet ii bagam in folie alimentara. Daca nu-i papati imediat :) veti observa ca sunt pufosi chiar si dupa o saptamana .


Nota! 1. Toate ingredientele trebuie sa aiba temperatura camerei.


2. Daca puneti stafide, trebuie inmuiate 30 min in rom sau in apa calduta si apoi scurse.


3. Puteti pune ciocolata, cacao cu nuci sau ce compozitie va face placere.



Nu puneti nimic deasupra lor dupa ce s-au racit pentru ca risca sa se turteasca ca ai mei :">, eu am pus pasca deasupra ca nu mai avem spatiu si s-au ciufulit olecuta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos, cu rahat/stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

13.05.2013, 14:38

foarte bun

_Alina_ 1

13.05.2013, 16:24

Va multumesc pentru aprecieri!

Rocsi 1

13.05.2013, 20:35

Foarte pufos si bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada