Cozonac pufos umplut cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 1250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt topit caldut
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • un praf de sare
  • 4 albusuri
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar brun pentru presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut cu branza dulce:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar pana ce devine o pasta, pe urma adaugam 3-4 linguri de faina, amestecam bine, dupa care o lasam la crescut cca.15 minute.



Intr-un vas mare, cernem faina, presaram putina sare, iar in centrul vasului, facem o gropita pentru a turna maiaua crescuta.

Intre timp, laptele il punem la incalzit impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si il lasam pe foc atat cat sa fie caldut si zaharul sa fie topit, dupa ce inchidem focul adaugam si esenta de vanilie.

Galbenusurile le amestecam cu un tel, iar peste ele, adaugam in fir subtire, putin lapte caldut ( pentru a rasturna mai usor peste faina).



In vasul cu faina, adaugam laptele caldut, galbenusurile si amestecam pana obtinem un aluat moale si lipicios. Untul topit il amestecam cu uleiul si le adaugam in aluat putin cate putin, in acelasi timp framantam energic, pana incorporam toata materia grasa in aluat.



Dupa toata aceasta operatiune, trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.



Inainte cu 5 minute pana sa fie gata aluatul, pregatim umplutura:



Branza o amestecam bine cu putina sare dupa care adaugam restul ingredientelor pana obtinem o umplutura omogena si usor de intins.



Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa unsa cu putin ulei si cu ajutorul unui cutit il taiem in 2. Fiecare bucata de aluat o intindem usor cu mainile pe masa unsa cu putin ulei, peste, turnam jumatate din cantitatea de umplutura apoi rulam usor si cand am terminat transferam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Mai lasam la crescut 15 minute, dupa care ii ungem cu galbenus de ou si deasupra presaram putin zahar brun.

Dam cozonacii la cuptor pentru 1 ora, iar cand sunt gata ii ungem cu putina apa si ii acoperim cu hartie de copt si un prosop pentru a nu se intari coaja.

Sunt foarte buni si parfumati.

La noi, unul s-a terminat pe nesuflate, de abia scos din cuptor :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

kytz 1

02.02.2017, 00:12

Tare bun trebuie să fie! Felicitări pentru rabdare !

Gherca Daniela 1

02.02.2017, 17:09

Multumesc!

miki_a 1

04.02.2017, 23:03

Bun, bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac