Cozonac "Raza Soarelui"

de mamaieelena in Prajituri, 18 Mai 2011 | 3240 vizualizari

 

M-a inspirat corina_33 de a modela astfel aluatul dar eu l-am facut de cozonac astfel:

 

INGREDIENTE

  • 1Kg.faina
  • 450ml.lapte
  • 400 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 12 galbenusuri
  • 200gr.nuca macinata
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de portocale
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 50gr.drojdie proaspata
  • 170gr.unt sau margarina
  • cateva stafide

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac "Raza Soarelui":

Faina cernuta si pusa intr-un lichean,drojdia desfacuta cu putin lapte caldut si cu o lingurita de zahar si lasat sa se dospeasca.


Nuca am amestecat-o cu 100gr zahar si 50ml.lapte. Peste galbenusuri am pus sarea, iar restul de lapte l-am pus sa se infierbante si apoi l-am amestecat cu zaharul si mirodeniile,dupa care le-am asamblat astfel: laptele cu zaharul dizolvat, drojdia crescuta iar la sfarsit galbenusurile am framantat energic si treptat am pus margarina topita peste aluat framantand bine pana la omogenizare .Am lasat sa creasca pana si-a dublat volumul.


In tava de aragaz am pus hartie de copt si acolo am facut forma din coca de cozonac asa cum este in imagine cu jumatate din coca iar din cealalta jumatate am intins-o dreptunghi si am pus pe toata suprafata toata nuca am rulat-o si apoi am taiat-o in rotund si le-am asezat in mijlocul formei am lasat din nou la crescut. Am pus la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Inainte de a-l pune la cuptor am uns cu galbenus de ou,lapte si zahar.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac "Raza Soarelui"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

jolygina 1

22.05.2011, 11:11

la multi ani mamie elena multi pupiciii de la noi

Bucataras Medi 1

23.05.2011, 18:55

deosebit de frumos.............

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:17

foarte reusit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat