Cozonac Rosenkrantz

de marianascarlat in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 1592 vizualizari

 

Pentru ca, din motine obiective,anul asta sunt acasa de Pasti doar cu fiul meu, m-am gandit sa fac un altfel de cozonac decat cei clasici. Sursa mea de inspiratie este Medi.

 

INGREDIENTE

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata,
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea, faina). Am lasat la framantat si dospit 1 ora si 30de minute,conform programului. Am scos aluatul din masina si l-am lasat la inca o jumatate de ora la dospit.


Separat, intr-o cratita cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm am caramelizat zaharul. Se tapeteaza cu caramel si peretii cratitei.


Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care se ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Nuca amestecata cu 2 lingurite de cacao am presarat-o peste unt, am pus si cateva stafide pe care le-am tinut in putina esenta de rom. plus putina coaja de portocala apoi am rulat totul.


Am taiat ruloul astfel obtrinut in 6 parti egale si le-am asezat in picioare in cratita cu caramel, avand grija sa las spatiu intre rulouri. Am acoperit cratita cu un prosop de bucatarie curat si am lasat-o la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi am copt cozonacul 35-40 min.


Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sub presiunea timpului nu am facut poze la toti pasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marianascarlat 1

04.05.2013, 23:22

multumesc! E pentru mine o mare bucurie ca apreciati cozonacul meu, voi care faceti numai bunatati!

MonaMimi 1

04.05.2013, 23:44

deyutzky 1

05.05.2013, 01:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkrantz