Cozonac Rosenkrantz

de marianascarlat in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 1100 vizualizari

 

Pentru ca, din motine obiective,anul asta sunt acasa de Pasti doar cu fiul meu, m-am gandit sa fac un altfel de cozonac decat cei clasici. Sursa mea de inspiratie este Medi.

 

INGREDIENTE

  • -400 g faina
  • -2 oua
  • -arome(eu am folosit esenta de rom si coaja rasa de portocala)
  • -110 ml lapte
  • -25 g drojdie
  • -3 linguri zahar pentru lapte
  • -130 g unt
  • -putina sare
  • -6 linguri zahar pentru unt
  • -10-12 linguri zahar pentru caramel
  • -pentru umplutura:
  • nuca tocata,
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

Pentru preparat aluatul am folosit incredibila masina de facut paine.deci am pus in cuva masinii toate ingredientele,(laptele in care am dizolvat zaharul si drojdia, ouale, aromele, sarea, faina). Am lasat la framantat si dospit 1 ora si 30de minute,conform programului. Am scos aluatul din masina si l-am lasat la inca o jumatate de ora la dospit.


Separat, intr-o cratita cu peretii inalti si cu diametrul de 28 cm am caramelizat zaharul. Se tapeteaza cu caramel si peretii cratitei.


Dupa ce aluatul s-a dospit se intinde o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care se ungem cu untul amestecat in prealabil cu cele 6 linguri de zahar. Nuca amestecata cu 2 lingurite de cacao am presarat-o peste unt, am pus si cateva stafide pe care le-am tinut in putina esenta de rom. plus putina coaja de portocala apoi am rulat totul.


Am taiat ruloul astfel obtrinut in 6 parti egale si le-am asezat in picioare in cratita cu caramel, avand grija sa las spatiu intre rulouri. Am acoperit cratita cu un prosop de bucatarie curat si am lasat-o la loc cald sa creasca pentru circa 1 ora si apoi am copt cozonacul 35-40 min.


Imediat ce am scos din cuptor, rasturnam cozonacul pe un platou.Daca intarziem cu scoaterea lui, zaharul caramel se va intari iar rasturnarea lui va fi imposibila.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sub presiunea timpului nu am facut poze la toti pasii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosenkrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

marianascarlat 1

04.05.2013, 23:22

multumesc! E pentru mine o mare bucurie ca apreciati cozonacul meu, voi care faceti numai bunatati!

MonaMimi 1

04.05.2013, 23:44

deyutzky 1

05.05.2013, 01:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata, spritate