Cozonac Trandafir

de nadea68 in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 4747 vizualizari

 

Am vazut reteta asta intr-o carte de bucate si mi-a placut mult.Pentru cine a publicat reteta este un tort trandafir...mie mi se pare ca arata mai mult a cozonac :)

 

INGREDIENTE

  • - 2 oua
  • - 180 ml lapte
  • -80 g unt
  • - 500 g faina
  • - 25 g drojdie proaspata
  • -120 g zahar
  • -sare
  • -vanilie
  • - un pachet preparat pentru crema de vanilie
  • -300 ml lapte
  • -1 galbenus
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Trandafir:

Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un pic de sare si laptele. Amestecam bine, framantam un pic si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30 minute, pana dubleaza volumul.


Intre timp pregatim crema de vanilie dupa instructiuni. Intr-un castron punem preparatul din pachet si varsam laptele peste el. Amestecam pana se omogenizeaza si devine consistent.


Dupa ce aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru si il intindem cu sucitorul. Peste aluat intindem crema de vanilie. Rulam aluatul, il taiem cam din 5 cm in 5 cm. Preparam o tava de tort de diametrul 24 cm. Ungem cu putin unt si dam cu faina. Asezam bucatile taiate pe margine si in mijloc, lasand un pic de spatiu intre ele. Punem din nou la crescut pana nu mai ramane spatiu intre ele. Cam 30-40 minute. Dupa acest timp ungem suprafata cu un galbenus amestecat cu putin lapte. Bagam la cuptor la 180° cam 30-40 minute, pana se rumenesc (facem proba scobitorii). Dupa ce e gata ,il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca si daca vrem dam cu niste zahar pudra desupra. ..a iesit nemaipmenit de bun!!!

 

TIPS-URI

1

-Ca umplutura se poate folosi si crema de ciocolata sau nutella(in cazul ca folositi nutella trebuie sa puneti cat mai mult sa nu se usuce)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

nadea68 1

12.01.2014, 20:27

Andreea Caroline 1

12.01.2014, 20:40

nadea68 1

12.01.2014, 20:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos