Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos

de Ina in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 6270 vizualizari

 

Pufosi, deliciosi , numai buni cu o cafea, un pahar de lapte sau de luat la pachet .

 

INGREDIENTE

  • Aluat de cozonac:
  • 60 g unt
  • 3 oua mici
  • 125 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 10 g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • Umplutura:
  • rahat
  • 100 g mac
  • 100 g nuca de cocos
  • 1 albus de ou
  • 100 ml. lapte
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • zahar tos
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos:

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de umplutura.


Am pus laptele cu zaharul la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat macul. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, cca 5 minute, timp in care macul si-a dublat volumul. Adaugam nuca de cocos impreuna cu esenta de rom si omogenizam. Batem albusul spuma si-l incorporam in compozitia de mac.


Cand aluatul este gata, il impartim in 2 parti egale si intindem 2 foi dreptunghiulare, groase de cca. 0,5 cm .


Umplem foile cu compozitia de mac , dar tapetam si cu bucati de rahat. Rulam pe lungime, apoi taiem rondele pe care le asezam in forme de briose sau savarine ( Daca nu avem hartiute speciale, ungem tava cu ulei si tapetam cu faina ) .


Lasam cozonaceii 30 minute la loc cald, timp in care acestia isi vor dubla volumul.


Coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de 35-40 minute . Inainte cu 10 minute de a-i scoate din cuptor, ii ungem cu galbenus de ou si presaram zahar tos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

xana 1

20.01.2014, 18:34

Super cozonacei!!!

Raluca57 1

06.02.2014, 21:57

O bunatate mi-au iesit!!!! Sunt buni si dupa cateva zile. Raluca

Ina 1

07.02.2014, 10:05

Ma bucur mult! Daca sunt respectati pasii, nu are cum sa nu iasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mini-pascute cu branza dulce