Prajitura cu bulion

de nadina73 in Dulciuri, 23 Apr 2010 | 21336 vizualizari

 

este o reteta de post nici scumpa si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 11 linguri de ulei
  • 11 linguri de zahar
  • 11 linguri de pasta de tomate(sau bulion)
  • 1 praf de copt
  • putina sare
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 nuca macinata
  • 2 borcane de gem de capsuni(e grozava cu silvois sau marmelada cum se facea inainte la tara)
  • Glazura cioco:
  • 3 linguri de cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de apa calduta
  • 1 lingura de ulei
  • Pt decor zahar pudra sau bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu bulion:

Se amesteca ingredintele pt foi si sincer eu am facut o portie si jumatate tava mea fiind mai mare


Faina cu sigutanta va intra 20 linguri pline cu varf cat sta pe ele ,trebuie sa iasa un aluat nici tare nici moale sa se poate lucra bine cu el,si se intind 5-6 foi care se coc de dosul tavii (depinde de tava cat de mare e)


Se coc repede foile aproximativ 10 minute pt o foaie


Duca ce sant coapte se ung cu gem simplu sau cu nuca macinata ,eu am ales ambele varinate


Pe prima foaie am apus gem de capsuni apoi foaia 2 am pus gem cu nuca macinata ,foaie 3 gem ,foaia 4 gem cu nuca si foaia 5 gem,iar deasupra am facut glazura de ciocolata si am ornat cu zahar pudra


Trebuie sa stea 2-3 ore sa se inmoaie bine dupa care se poate taia foarte usor


e o prajitura usor de facut si buna si nici scumpa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:26

Superb arata si cred ca este si tare buna,5 furculite si am trecut-o la favorite.

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc mult mena

nadina73 1

27.04.2010, 23:34

multumesc dicarmencitta mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie