Crantz cu zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Sep 2011 | 1389 vizualizari

 

O miiiinunatie parfumata si usoara, fara creme nebune :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225gr faina
  • 150gr unt rece
  • 45gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 vf cutit sare
  • 2-3 lg apa rece
  • Umplutura:
  • 600gr zmeura
  • 180gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crumble:
  • 85gr migdale prajite si macinate
  • 115gr faina
  • 115gr unt
  • 2 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantz cu zmeura:

Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.

Aluat:

Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.

Crumble:

Amestecam toate ingredientele pana devin ca firimiturile.

Asamblare:

Intindem aluatul in foaie de cca 0.5 cm grosime, o punem intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita si o punem la copt la 190C cu o hartie de copt peste si umpluta cu boabe de fasole uscate ca sa nu se bombeze. Lasam 15min, apoi inca 5min fara hartie si boabe.

Apoi o scoatem din cuptor, turnam zmeura, nivelam si acoperim cu crumble. Dam iar la cuptor pana cand crumble-ul devine crocant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantz cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crantz cu zmeura-0
Crantz cu zmeura-1
Crantz cu zmeura-2

COMENTARII (20)

diaconta

diaconta 1

09.09.2011, 21:02

Ana,hai mai repede la Cluj,zau ca vin sa mananc

Bunica

Bunica 1

09.09.2011, 21:24

deleicioasa!

mamaieelena

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:35

o bucatica din crantul asta vreau si eu ca-mi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!