Crantz cu zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Sep 2011 | 1789 vizualizari

 

O miiiinunatie parfumata si usoara, fara creme nebune :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225gr faina
  • 150gr unt rece
  • 45gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 vf cutit sare
  • 2-3 lg apa rece
  • Umplutura:
  • 600gr zmeura
  • 180gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crumble:
  • 85gr migdale prajite si macinate
  • 115gr faina
  • 115gr unt
  • 2 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantz cu zmeura:

Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.


Aluat:


Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.


Crumble:


Amestecam toate ingredientele pana devin ca firimiturile.


Asamblare:


Intindem aluatul in foaie de cca 0.5 cm grosime, o punem intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita si o punem la copt la 190C cu o hartie de copt peste si umpluta cu boabe de fasole uscate ca sa nu se bombeze. Lasam 15min, apoi inca 5min fara hartie si boabe.


Apoi o scoatem din cuptor, turnam zmeura, nivelam si acoperim cu crumble. Dam iar la cuptor pana cand crumble-ul devine crocant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantz cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.09.2011, 21:02

Ana,hai mai repede la Cluj,zau ca vin sa mananc

Bunica 1

09.09.2011, 21:24

deleicioasa!

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:35

o bucatica din crantul asta vreau si eu ca-mi place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Praji cu mere