Crantz cu zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Sep 2011 | 1500 vizualizari

 

O miiiinunatie parfumata si usoara, fara creme nebune :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 225gr faina
  • 150gr unt rece
  • 45gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 vf cutit sare
  • 2-3 lg apa rece
  • Umplutura:
  • 600gr zmeura
  • 180gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • Crumble:
  • 85gr migdale prajite si macinate
  • 115gr faina
  • 115gr unt
  • 2 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crantz cu zmeura:

Amestecam zmeura cu 150gr zahar si 4-5 lg gris si o punem la scurs intr-o strecuratoare.


Aluat:


Eu am folosit robotul. Punem toate ingredientele si mixam pana cand se leaga. Apoi formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece macar 30min.


Crumble:


Amestecam toate ingredientele pana devin ca firimiturile.


Asamblare:


Intindem aluatul in foaie de cca 0.5 cm grosime, o punem intr-o forma rotunda tapetata cu unt si faina, apoi o intepam cu furculita si o punem la copt la 190C cu o hartie de copt peste si umpluta cu boabe de fasole uscate ca sa nu se bombeze. Lasam 15min, apoi inca 5min fara hartie si boabe.


Apoi o scoatem din cuptor, turnam zmeura, nivelam si acoperim cu crumble. Dam iar la cuptor pana cand crumble-ul devine crocant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crantz cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

09.09.2011, 21:02

Ana,hai mai repede la Cluj,zau ca vin sa mananc

Bunica 1

09.09.2011, 21:24

deleicioasa!

mamaieelena 1

14.09.2011, 16:35

o bucatica din crantul asta vreau si eu ca-mi place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged