Prajitura cu branza, merisoare si bezea

de Merisor in Prajituri, 6 Ian 2014 | 8556 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy, dar am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata
  • 350 gr urda
  • 150 gr zahar
  • 50 gr merisoare
  • 2 oua +1 galbenus
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 varf lingurita de sare
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, merisoare si bezea:

Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna  cu cacaoa si praful de copt.

Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.

Pentru crema de branza: dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.

Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.

Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare.

Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.

Este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri

2

Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, merisoare si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura dulce-acrisoara