Mini tarte

de cccris in Prajituri, 5 Feb 2010 | 3349 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat de tarta:

  • 300 g faina
  • 100g unt moale
  • 3 linguri ulei
  • 1 galbenus de ou
  • aproximativ 3 linguri de apa

Crema tarta:

  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 50g zahar
  • 25 g faina
  • 300ml lapte
  • esenta de vanilie
  • gelatina
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte:

Blat de tarta: Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai pun apa, daca mai trebuie, pina ajung la o coca legata.

Am facut bilute de coca cam de 4cm diametru pe care le-am intins cit sa-mi incapa in formele de briose (am o tava clasica de teflon pt 12 briose). Nu am uns formele cu nimic ca se desprind foarte usor cind sint gata si ramine tava curata pt urmatoarea serie. E bine sa faci foile mai subtiri ca se mai umfla in cuptor, dar asta depinde de gusturi, trebuie deci sa incerci.


Crema pt tarte: Se freaca zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pina cind devin o spuma de un galben pal (asa e reteta, dar eu nu ma agit mereu asa de tare sa frec pina ma plictisesc). Adaugati treptat faina, amestecati, apoi se pune laptele. Se fierbe compozitia 3-4 min amestecind continuu. Adaugati vanilia, amestecati, luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca. Cind s-a racit amestecati cu mixerul sau telul pina la omogenizare si turnati in tarta.


Compozitia asta ajunge cam pt 8-10 tarte, depinde cint de pline vreti sa fie.


Se adauga fructe dupe dorinta, se face o compozitie de gelatina la plic, se toarna peste fructe cit sa le acopere bine (in felul asta rezista fructele frumoase mai mult timp). Se pun tartele la frigider, teoretic, dar pentru pofticiosi nu e nevoie, pot fi mincate imediat.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

05.02.2010, 21:23

Ce bine arata!

elena1988 1

10.02.2011, 16:09

adry88 1

03.06.2011, 20:59

ce gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Regala