Crap marinat italienesc

de mihaelar63 in Retete Delikat, 12 Aug 2018 | 1524 vizualizari

 

,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" cu mare placere. Noile condimente si ierburi 100% naturale de mare folos in prepararea oricarui tip de carne. De aceasta data crapul marinat cu ierburi italienesti, oregano si condimentat cu boia de ardei iute a capatat un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg crap (o jumatate)
  • 1 lingura ierburi italiene Delikat
  • 1 lingura oregano Delikat
  • 1 lingurita boia iute de ardei Delikat
  • 1/2 caciulie usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • 1 pahar vin roze
  • sare de Himalaya
  • rosii, ardei pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap marinat italienesc:


  1. Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor.

  2. Aceasta operatiune ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui.

  3. La pestii mari mai ajuta sa se coaca /prajeasca mai rapid.

  4. Prin increstarea pielii la pestii mai mici oasele acestora devin crocante si usor de consumat.

  5. Se curata si se piseaza usturoiul. O lamaie se stoarce de zeama.

  6. Amestecati usturoiul pisat cu uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, ierburile italiene, oregano si boia iute de ardei, pana obtineti o pasta.

  7. Cu pasta obtinuta masati pestele, atat pe partea cu pielea, cat si pe interior.

  8. Lasati pestele sa se marineze la rece minimum 2 ore.

  9. Pentru ca bucata de peste a fost groasa, eu am copt pestele timp de 30 minute, la 200 grade Celsius.

  10. Din cand in cand am pulverizat vin roze in timpul coacerii.

  11. Am controlat daca este bine patruns dupa jumatate de ora si, pentru ca era necesar, l-am mai lasat 10 minute .

  12. Tot acum puteti gusta putin din partea de dedesupt si sarati daca mai este nevoie.

  13. Serviti pestele alaturi de garnitura [orez, cartofi, cus-cus, brocoli, fasole verde, etc ] preferata.

  14. Pentru un meniu light, noi am servit crapul italienesc insotit de legume si felii de lamaie.

  15. Bineinteles nu uitati sa insotiti pestele de un pahar cu vin de calitate.


Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

La coacere / prajire pestele se poate incresta pe piele.

2

Crestaturile se fac pe diagonala in sensul invers al dispunerii oaselor.

3

La pestii mari se taie mai adanc pentru ca sa se patrunda mai bine.

4

Prin increstarea pielii la pestii mai mici, oasele acestora devin crocante si usor de consumat.

5

Aceasta operatiune mai ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap marinat italienesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

14.08.2018, 05:38

Dacă e pește bun, proaspăt, sunt și eu prezentă!

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:34

La cat de bine arata, sigur a fost foarte gustos!

Rocsi 1

18.08.2018, 21:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini franzelute cu lapte si unt
  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

RETETA RECOMANDATA
Fish fingers sau crochete de peste in crusta de covrigei si parmezan