Creamy chicken&bacon rolls

de AndreeaLipo in Pui, 8 Oct 2012 | 4908 vizualizari

 

Cina de sambata! A iesit atat de gustoasa...!!
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de pui
  • 8-9 felii de bacon afumat
  • 1 ardei rosu
  • branza tartinabila (gen Philadelphia, eu am mai folosit un fel de branza care imi place foarte mult, rulada frantuzeasca de branza cu usturoi si busuioc! este absolut delicioasa)
  • 2 linguri ulei de masline

sos:

  • 25 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper, busuioc uscat, paprika
  • 180 ml smantana pentru gatit ( double cream , cea de consistenta mai groasa)
  • 100 ml lapte

garnitura:

  • 600 g cartofi noi ( am servit alaturi de cartofi copti)
  • sare , piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creamy chicken&bacon rolls:

Am filetat pieptul de pui( din fiecare bucata ies cam 2-3 fileuri). 

Baconul afumat l-am cumparat gata feliat! Ardeiul rosu l-am taiat pe jumate si apoi "betisoare".

Pe fiecare file am presarat piper si sare, apoi am intins branza tartinabila( cam pe jumate  din lungime), dupa care se pun 2 "betisoare" de ardei si se ruleaza.

Pieptul de pui se ruleaza separat, nu odata cu baconul si in sens invers ca sa nu se desfaca. E cea mai buna varianta in cazul in care nu doriti sa  folositi scobitori!

Se repeta procedeul cu fiecare file de pui si bacon.Asaaaa.......

Eu am folosit un vas ceramic pe care l-am uns cu putin ulei de masline. Pentru inceput am bagat rulourile la cuptor (10 min la 180 grade).Imi place ca baconul devine putin crocant!

Intre timp am preparat sosul: se topeste untul intr-un vas , se adauga cateii de usturoi taiati marunt , bucatele de ardei rosu ramas, dupa care turnam smantana si laptele peste! Sare si piper dupa gust! Eu pun mereu busuioc uscat in sosuri pentru ca mi se pare esenta tuturor mancarurilor aromate! :D

Se tine pe foc 3-4 minute, dupa care scoatem rulourile de la cuptor si turnam sosul peste ele!

Se baga inapoi la cuptor pentru 30-35 minute la 190 grade. Nu va mai spun cum mirosea in casa..a bacon afumat! O nebunie!

Noi am servit alaturi de cartofi noi copti : i-am fiert 10 minute in apa cu sare , dupa care i-am taiat pe fiecare in 2 , i-am asezat in tava (stropiti cu ulei de masline si sare&piper dupa gust) , apoi 25 min la cuptor.

Stiu ca se aduna caloriile de la unt , de la smantana, etc,dar as manca zilnic asa ceva! Bine ca doar in weekend gatesc astfel de bombe calorice!

Sper sa va placa!

 

TIPS-URI

1

Aveti grija ce cantitate de sare folositi pentru ca baconul afumat e deja foarte sarat! Eu va sfatuiesc sa nu mai puneti deloc sare in sos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creamy chicken&bacon rolls" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

deyutzky 1

08.10.2012, 13:12

mmmm...buuunnnn vin si eu la masa

Merisor 1

08.10.2012, 15:17

Bun, bunut!

andreea_angelo 1

12.11.2012, 10:36

ce bine arata,iami....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui asiatic cu susan negru