Creier macelaresc

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2021 | 550 vizualizari

 

 
Un preparat ardelenesc cu specific haiducesc cum se manca pe vremuri.
 In ziua de astazi nu prea gasesti creier proaspat doar daca ai noroc sa cunosti o macelarie buna.
 Nu cunosc de ce ii zice “ Creier macelaresc “  si de unde vine denumirea, desi denumirea oarecum e sugestiva.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier proaspat spalat si inlaturat pelitele
  • 2 cepe tocate marunt
  • o jumatate de ardei gras rosu,verde sau galben tocat cubulete
  • o rosie mare sau 2 mai mici numai partea tare fara miez tocate marunt
  • 2 oua batute bine
  • O lingura lapte
  • O jumatate de legatura patrunjel tocat marunt
  • Sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei
  • O lingura otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier macelaresc:


Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.


Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient se prajesc bucatile de creier pe ambele parti pana la culoarea aurie, se scoate pe un platou separat.


Adaugam ceapa in uleiul ramas, daca mai trebuie completat mai adaugati o lingura de ulei.


Cand ceapa incepe sa rumeneasca usor, adaugam ardeiul gras,se lasa sa elibereze aroma de ardei (2-3 minute) apoi se adauga cuburile de rosiil. Se calesc usor la foc mic inca 2-3 minute.Se adauga bucatile de creier peste legume ,fara sa amestecam.. Peste ouale batute se adauga laptele se amesteca,se adauga piper si sare si se toarna in tigaie peste creier si legume.


Puteti adauga si patrunjelul ( eu l-am preferat la sfarsit)


Se acopera cu capac si se micsoreaza flacara pana la minim.


In 5-6 minute incercam pe marginea tigaii daca se desprinde oul,apoi cu ajutorul unuei farfurii intoarcem turta, si o adaugam incet pe partea cealalta nefacuta in tigaie lasam sa rumeneasca cam 4-5 minute la foc mic .


Cu ajutorul platoului in care v-om servi creierul raspurnam tigaia si v-a reiesi o turta rumena si uniforma.


Daca vi se pare mai elaborata tehnica rasturnarii,puteti sari peste acest pas.


Se adauga patrunjelul proaspat tocat marunt.


Se serveste cu salata dupa plac sau muraturi.


Eu am servit cu salata de ridichi si ceapa verde.


Pofta mare!






TIPS-URI

1

Preparatul se gateste la foc mic

2

pentru a-i da nota si mai haiduceasca ,puteti adauga si ardei iute tocat fin,cantitatea o echilibrati dupa cum va place.

3

Acoperiti cu capac astfeli oul se va gati uniform.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier macelaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

21.04.2021, 11:50

Gustos!

Gherca Daniela 1

21.04.2021, 15:58

Rocsi 1

24.04.2021, 19:55

Arata bine! Ai uitat sa scrii cand pui creierul prajit inapoi in tigaie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

5498 puncte

Panacris

4570 puncte

mirela0911

2459 puncte

 Adi

2000 puncte

mihaelar63

1874 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de sparanghel cu oua
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friganele cu creier si susan