Creier pane

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2013 | 8520 vizualizari

 

Desi creierul nu este pe gustul multor persoane,noua ne place mult.
Stiu ca are multe calorii, dar o data pe an te mai apuca pofta...
A iesit un preparat delicios , care in combinatie cu salata de castraveti, devine un festin gastronomic.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier porc sau vitel
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase.

Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora.

Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb.

Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si indepartam pielitele si cu grija il rupem in bucatele.

Batem bine ouale cu sare si piper proaspat macinat , iar faina o amestecam cu pesmetul.

Cine doreste , poate adauga 2-3 linguri de lapte cand bateti ouale si la pesmet 1/2 lingurita boia pentru o culoare mai aramie.

Dam bucăţile de creier prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet şi faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie si crocanta.

Se scot bucatile de pane pe un servet de hartie si se lasa la scurs, apoi se aseaza pe un platou si se servesc cu o salata.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 20:46

Arata super super, Sidy si cred ca e extrem de gustos.

madi_marin 1

07.03.2013, 18:34

si mie imi place si chiar n-am mai mancat demult... mi-ai dat o idee...

iry-gabriela 1

25.03.2015, 13:14

Bune dar pentru sotul meu, pentru că mie nu imi place.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creier pane