Pernite picante de cartofi

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 31 Aug 2010 | 15162 vizualizari

 

Este dupa reteta lui Laura A retata e luata de aici http://adamache-laura.blogspot.com/2009/02/pernute-picante-de-cartofi.html doar ca eu am facut o portie jumate

 

INGREDIENTE

  • 750 g cartofi
  • aproximativ 600 g faina
  • 3 oua
  • 75 g cascaval ras
  • 75 g unt
  • susan-eu nu am pus ,am pus putina boia dulce
  • curry-am pus foarte putin
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite picante de cartofi:

Cartofii se pun la fiert in coaja intregi, apoi se curata si se dau prin razatoare

Se amesteca cartofii razuiti cu ouale,sare piper,cascavalul ras,untul si boia am pus eu in loc de susan si curry foarte putin ,la pitici nu le place tare susanul.

Se amesteca bine toate, apoi se pune faina treptat si se framanta bine (mie mi-a intrat 600 g cred ca depinde si de marimea oului cu cat e mai mare intra mai multa faina) pana devine ca o bila elastica,apoi se intinde cu sucitorul o foaie de 0,5 cm grosime aproximativ  se taie cu cutitul de pizza sau cu un cutit normal

Intr-o tigaie de teflon se pune ulei  din abundenta si se lasa sa se infierbinte bine apoi se pun pernitele(sau ce forma doriti sa le taiati) de cartofi si se prajesc pe ambele parti

Sant grozave ,are mare dreptata Laura mananci si nu iti dai seama, si tot mananci si uiti de tine...............oricum sant super bune ,au papat si copii la greu

Merg perfect langa o garnitura sau chiar ca si  aperitiv,sant grozavi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite picante de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

adasev12 1

10.09.2010, 13:24

eu le vad cam tarziu...sigur le-ati terminat fomistelor!!!!
nadina f bune si aspectuase...cam multi cartofi pt mine, dar tre sa incerc musai...
5

Crista_Luca 1

02.10.2010, 11:33

arata deliciossssssssss!!!

alinutza1983 1

03.10.2010, 22:35

super bune! le-am incercat si eu acum ceva timp; tot de la laura am preluat reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu legume