Crema de branza facuta in casa

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 18 Aug 2013 | 3524 vizualizari

 

Am dorit sa fac o crema de branza sanatoasa si sa o evit pe cea din comert. Nu a fost greu deloc sa fac asta, nu mi-a luat mai mult de 10 minute sa o prepar chiar eu.

 

INGREDIENTE

  • -2 felii de branza
  • -2 linguri de lapte batut
  • -2 linguri de smantana
  • -verdeata (patrunjel, marar)
  • -condimente (oregano, piper alb)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza facuta in casa:

Pentru a ne pregati crema de branza vom avea nevoie de cateva felii de branza, lapte batut, smantana si verdeata. Eu am ales sa folosesc branza de oaie cumparata nu din magazin, asa cum am mai precizat si in alte randuri, ci de la micii producatori sau fermieri care au puncte de desfacere prin piete. Motivul pentru care am ales sa nu cumpar lactate din magazin cred ca este destul de evident – din motive de sanatate, deci va sfatuiesc sa evitati sa cumparati lactate din magazine chiar daca le gasiti mai ieftine acolo.


Cum spuneam am taiat cateva felii de branza pe care le-am zdrobit usor cu furculita. Este de preferat sa alegeti o branza nu foarte tare. Peste branza zdrobita am adaugat cateva linguri de lapte batut si alte cateva linguri de smantana. Am amestecat cu o lingura pana s-a omogenizat totul si in acest moment am adaugat condimentele: oregano si piper alb. De sare eu n-am mai simtit nevoia. Optional se poate adauga patrunjel si ceapa.


Ultimul pas a fost sa tai marar in cantitatea dorita de mine si il adaug in compozitie. Se consuma ca atare pe paine, ca umplutura sau ca garnitura pentru diferite preparate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza facuta in casa" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

FlaviaD 1

19.08.2013, 14:08

Multumesc! Va pup si zi frumoasa

Cris2711 1

20.08.2013, 00:41

bravo

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza