Crema de lapte si mac (pentru clatite)

de ANCA in Dulciuri, 1 Dec 2010 | 40009 vizualizari

 

Am descoperit crema asta intr-o reteta a Sabinei, si am devenit dependenta de crema asta, pentru clatite si nu numai! Daca va place macul, e obligatoriu s-o incercati!:D

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 75 g mac (4 linguri)
  • 50 g faina (2 linguri cu varf)
  • 120 g zahar pudra cu vanilie (dr oetker)
  • un plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte si mac (pentru clatite):

Intr-o cratita de inox sau care stiti ca nu se lipeste, se amesteca ouale, zaharul pudra, zaharul vanilat, macul si faina, folosind un tel.

Se pune pe aragaz la foc mic si se adauga treptat laptele, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Se fierbe aproximativ 5 minute, amestecand cu telul mereu, sa nu apara cocoloase.

Initial, crema va fi mai moluta, dar pe masura ce se raceste, macul se mai umfla si crema se va lega mai bine.  E mai bine sa lasati crema sa se raceasca, pentru a fi mai consistenta, desi eu recunosc ca nu am atat rabdare, imi fac o clatita cu ea claduta, sa-mi fac pofta!:))

Clatitele le preparati fiecare asa cum va plac, apoi le umpleti cu crema cu mac, si le mancati in viteza mare!:))              

TIPS-URI

1

Crema ar ajunge pentru aproximativ 8 clatite. Daca doriti mai multa, folositi 3 oua, 750 ml lapte, 100 grame mac, 75 grame faina, 250 grame zahar pudra cu aroma de vanilie (conform retetei Sabinei)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte si mac (pentru clatite)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cu ce ai..."