Crema de lichior de portocale

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 1833 vizualizari

 

Bunatati de Craciun
Si pentru ca nu exista Craciun fara miros de portocala m-am gandit sa ii pregatesc Mosului si o crema de lichior de portocale.Un lichior perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale bio (coaja)
  • 300 ml alcool sau palinca 70 grade
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 400 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lichior de portocale:

Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.

Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).

Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.

Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii. Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut.

Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lichior de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rahela Velicu 1

20.01.2020, 11:34

Rocsi 1

20.01.2020, 19:12

Mmmm, eu una l-as degusta, ca pare a fi delicios!

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:17

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Frappe mentolat