Crema de patiserie

de Doralinda in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 13457 vizualizari

 

E o crema care o putem folosi la multe deserturi, si poate fi combinata chiar si cu alte creme, cum ar fi de ciocolata, sau capsuni...

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca(ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (ceai) lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
  • 1 ceasca(ceai) smantana (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de patiserie:

Amestecam faina, amidonul si zaharul intr-un vas tefal de preferinta ptr a nu se lipi. Batem usor galbenusurile cu un sfert din lapte si adaugam peste compozitia din faina, amestecand bine. Restul de lapte il fierbem si turnam peste compozitia de oua cu faina amestecand repede ptr a nu face cocoloase! Lasam la foc mediu si amestecam pana incepe sa fiarba, apoi micsoram focul si lasam sa mai fiarba cca 15 min pana se ingroasa, dar amestecand tot timpul!Luam de pe foc, si punem si untul cu vanilia si amestecam pana devine omogen. Daca crema a devenit prea groasa, putem adauga putin lapte cald pana ajunge la compozitia pe care o dorim. Daca crema e prea lichida, atunci amestecam putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si adaugam la compozitie si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa. Ptr a se raci, e indicat, sa punem o folie transparenta de plastic deasupra vasului ptr a nu face o crusta deasupra.

E gata ptr prepararea desertului vostru! Cand s-a racit, putem adauga optional si smantana ( eu nu am folosit, dar asa am gasit reteta)

TIPS-URI

1

Crema se poate tine timp de 2 zile la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de patiserie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert portughez- Pasteis de nata