Crema de zahar ars

de ReteteleBunicii ro in Prajituri, 28 Dec 2009 | 5706 vizualizari

 

In familia Mielus este una dintre retetele “clasice” ale perioadei sarbatorilor de iarna. Acum a preparat-o Alex (pentru prima data in viata :D ) si v-o impartasim si voua cu aceasta ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200-250 g de zahar (in functie de cat de multa zeama vreti sa fie)
  • 1 litru de lapte
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topeste zaharul in cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa apoi cratita sa se raceasca.

Se pune laptele la incalzit la foc mic. Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat.

Se pune la incalzit cuptorul. Cand a fiert laptele, se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald. Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita.

Se pune cratita in care preparam crema de zahar ars la bain-marie, adica baie de aburi (se ia cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare, care sa o cuprinda, in care se pune apa). Se pun cele doua cratite in cuptor.

Se da la cuptor foc mediu timp de 30–40 de minute. Se tin in cuptor pana atunci cand compozitia incepe sa prinda o culoare maronie. De asemenea se poate incerca daca s-a facut scotand cratitele din cuptor si apasand usor deasupra compozitie. Cand e relativ tare inseamna ca este gata.

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit. Se serveste rece de la frigider.

TIPS-URI

1

Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie