Crema de zahar ars

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 17 Iul 2010 | 10202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 ml lapte
  • -5 oua
  • -1 lingurita amidon
  • -6 linguri de zahar
  • -vanilie
  • +1 cana de zahar pentru caramel

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

zaharul din cana se caramelizeaza si se toarna in fiecare forma si se imbraca peretii.

Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si vanilia si se omgenizeaza!

La sfarsit se toarna laptele si se omogenizeaza.

Se toarna in forme(de aluminiu,cesti etc) 2/3,se aseaza in tava si se pune apa in tava pana la jum formelor!

Se da la cuptor 30-40 min sau pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit si se scot din forma

(eu am bagat un cutit cu lama subtire de jur imprejur,apoi am clatinat putin si le-am rasturna pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (6)

Ina 1

17.07.2010, 15:22

daca mai e si din frigider...

Bucataras Medi 1

17.07.2010, 16:15

o nebunie...............

nadina73 1

17.07.2010, 17:44

si daca nu it place tot o manancisuper ce bine arata 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Krapfen cu crema pasticcera