Cozonaci pufosi

de Andreea Baraboi in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3194 vizualizari

 

Astazi i-am pregatit lui mama mea niste cozonaci asa cum ii plac ei MARI SI PUFOSI.
De obicei mama imi zice sa ii fac si ei niste 'GRASANI' :))))) si acesti cozonaci trebuie sa calatoreasca pana in Italia.

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 1 kg si 500 g faina
  • 1 cub jumatate drojdie
  • 250 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita jumate sare
  • coaja la o lamaie
  • coaja la o portocala
  • 250 ml apa minerala sau lapte
  • 250 ml apa minerala pt drojdie
  • ulei
  • Umplutura:
  • miez nuca macinat
  • zahar-depinde cat il vrem de dulce.
  • 5 albusuri
  • stafide
  • cacao
  • apa minerala.
  • zahar de presarat
  • un ou si un galbenus pt uns cozonacii
  • ulei
  • 2 esente vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci pufosi:

Intr-un bol unde vom framanta aluatul cernem faina si facem o gaura pe mijloc.


Intr-un vas batem cele 5 galbenusuri cu zaharul, adaugam apa minerala, coaja de lamaie si de portocala, sarea. Le batem si le lasam pe foc sa se incalzasca putin, foarte putin.


Incalzim si apa minerala pt drojdie si o dizolvam iar apoi o punem in gaura facuta la faina si incepem sa framantam. O data incorporata drojdia in faina adaugam si compozitia cu galbenusuri si incepem sa framantam bine. Mie mi-a mai trebuit niste apa minerala, asa ca am mai adaugat putin. Am adaugat putin cate putin din ulei pana am obtinut un aluat lucios si pufos. Il las la dospit pentru o ora, dupa care il iau iar la framantat unde imi ung mainile cu ulei si il mai framant vreo 10 minute, dupa care il mai las iar la dospit 1 ora.


Intre timp am pregatit umplutura.


Batem albusurile spuma si adaugam nuca, zaharul, 2 esente vanilie, cacaoa si apa minerala daca rezulta tare umplutura si amestecam.


Odata crescut si aluatul il impartim in 4 bucati.


Cu un sucitor facem foile pt cozonaci pe care o ungem cu umplutura de nuca si presaram stafidele si ceva zahar.


Rulam intr-un capat si apoi rulam celalat capat ca sa se inchida spre primul capat rulat.


Facem 2 suluri si le impletim si asa continuam si cu celelalte doua suluri.


In tavile unse cu ulei asezam cozonacii care ii mai lasam la crescut 30 minute,


Ii ungem cu ou si ii lasam la cuptor pana incep sa se rumeneasca. Eu i-am lasat 1 h si 10 minute.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Eu am folost tavi foarte mari pt cozonaci , deoarece ale mele mi s-au parut prea mici.

2

Un cozonac s-a desprins si s-a 'RANJIT ' putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci pufosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

alilianaa 1

14.10.2014, 21:51

mmm, ce buuuunnn

Andreea Baraboi 1

14.10.2014, 22:14

Multumesc pt aprecieri

claudiaO 1

15.10.2014, 08:45

superbi iar la gust...deliciosi...si eu fac aceeasi reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare cu nutella